Ger Koopmans speelt de duivel in openluchtopera

 

Op 11 juli presenteerde Opera Compact i.s.m. Het Productiehuis Valkenburg de plannen voor de nieuwe openluchtproductie “Der Freischütz”. Artistiek leider en regisseur Sybrand van der Werf deed met scenografe Sanne Puijk uit de doeken hoe de productie er uit zal gaan zien. Opmerkelijk is de bezetting van de rol van Samiel, de duivel, die gespeeld zal worden door oud-gedeputeerde Ger Koopmans. Koopmans: “Als ze me voor de rol van engel hadden gevraagd, had ik het ook gedaan. Ik vind het gewoon leuk!” 

 

In “Der Freischutz” staan naast Koopmans solisten Bibi Ortjens, Fenna Ograjensek, Pascal Pittie en Thomas Bonni. Bovendien leveren lokale schutterijen een belangrijke bijdrage. Jazz-componist Jesse Passenier tekende voor de orkestratie voor blaasorkest, die de originele compositie van Carl Maria von Weber heeft bewerkt voor 21e eeuwse oren. Jesse Passenier: “Als je naar de voorstelling komt, en je kent de opera, dan kun je ervan op aan dat je Der Freischütz herkent. Wel klinkt het verrassend anders, maar op een subtiele manier. Er is een soort vleugje wat je neus oppikt, maar als je een slok neemt, mengt het als een prettige smaak waarvan je heerlijk kan blijven genieten.” 

De muzikale leiding is in handen van operaspecialist Enrico Delamboye. Op 19 augustus is de première in het Openluchttheater Valkenburg. Verdere voorstellingen zijn 20 augustus (ook in het openluchttheater Valkenburg), 26 augustus (openluchttheater Brunssum), 27 augustus (openluchttheater Thorn) en 3 september (kasteel Montfort). 

 

 

 

Geef een reactie