Database professionals cultuureducatie nu gratis beschikbaar

Het Huis voor de Kunsten Limburg zet zich met een groot cultureel hart op allerlei gebieden in voor de kunsten- en het erfgoed in provincie Limburg. Wij hebben continue onze oren en ogen open voor dat wat speelt in het veld en werken aan een sterke culturele omgeving. Vanuit dat oogpunt lanceren we, samen met de penvoerders die de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) uitvoeren, een database voor culturele professionals die (willen) werken voor CmK.

 

Database voor culturele professionals. Cultuureducatie bij kinderen en jongeren legt de basis voor passieve en actieve cultuurparticipatie. Kinderen krijgen de kans om te ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en waar ze meer van willen weten. Het vormt ze mede tot de toekomstige burger.  Goed cultuuronderwijs leidt dus tot essentiële vaardigheden voor kinderen. Goed cultuuronderwijs begint bij goede docenten. Docenten met hart voor de zaak. Maar vind je hen? Gemakkelijk op één plek in de database cultuureducatie op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg: www.hklimburg.nl/databasecultuureducatie

We nodigen iedere culturele professional, die werkt met Cultuureducatie met Kwaliteit of de ambitie daarvoor heeft, uit om zich in te schrijven in de database. Docenten kunnen bij inschrijving aangeven in welke regio(‘s) en in welke discipline(s) (Beeldend, Dans, Erfgoed, Film & Fotografie, Limburgse taal, Literatuur, Multimedia, Muziek, Theater) zij actief zijn. Ook kunnen de doelgroepen waarmee de docent werkt aangevinkt worden: onderbouw primair onderwijs, bovenbouw primair onderwijs, voortgezet onderwijs en/of speciaal onderwijs.

We streven met de database naar een representatieve afspiegeling van culturele professionals in onze provincie. In een goed gevulde en diverse database kunnen vervolgens Limburgse scholen in het primaire en voortgezet onderwijs én kunstencentra hun keuze maken voor de invulling van hun cultuureducatie.

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) is een landelijk programma dat draait om goed cultuuronderwijs. In Limburg wordt dit gedragen door penvoerders die het Huis vanuit een provinciale taak ondersteunt. De penvoerders zijn diegenen die zich voor een regio, samen met de scholen en tal van culturele instellingen, inzetten om cultuureducatie te borgen in het onderwijscurriculum. Elk geven ze op eigen unieke wijze uitvoering aan CmK.

De Limburgse penvoerders zijn:

  • Kunstencentrum Venlo | Lokaal C (Venlo)
  • RICK en ECI Cultuurfabriek | DOEN! (Midden-Limburg)
  • De Domijnen | EigenWijs (Sittard-Geleen)
  • SCHUNCK | PIT Cultuurwijzer (Parkstad)
  • Kaleidoscoop | Toon je Talent (Maastricht en Heuvelland)

Meer informatie is te vinden op: www.hklimburg.nl/cmk

Database cultuureducatie: www.hklimburg.nl/databasecultuureducatie

Foto HK Limburg

Geef een reactie