Brunssum extra energietoeslag van 500 euro voor lage inkomens 

 

Voor inwoners met een laag inkomen komt er na de zomer een extra energietoeslag van 500 euro. Het bedrag komt bovenop de eerdere energietoeslag van 800 euro.

De energietoeslag is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen deels te compenseren voor de gestegen energieprijzen. De toeslag wordt uitgekeerd per huishouden.

Uitbetaling wordt verwacht in oktober

  • Cliënten van de sociale dienst ISD BOL die al eerder de toeslag van 800 euro ontvingen, krijgen het bedrag van 500 euro automatisch uitbetaald.
  • Inwoners die eerder dit jaar de toeslag van 800 euro aanvroegen en kregen, ontvangen een brief van de gemeente met daarin meer informatie over hoe ze de extra toeslag van 500 euro kunnen aanvragen.

De gemeente Brunssum verwacht na de zomer, medio oktober, de extra energietoeslag van 500 te kunnen uitbetalen. Tegen die tijd verschijnt hierover meer informatie op de website van ISD BOL.

Nog geen energietoeslag ontvangen?. Inwoners van Brunssum die een laag inkomen hebben (tot 120% van het bijstandsniveau) maar nog niet eerder de energietoeslag hebben aangevraagd, kunnen dit alsnog doen, voor zowel de 800 als de 500 euro.

Let op: de toeslag van 800 euro kan nu worden aangevraagd (tot 1 januari 2023). De 500 euro kan pas medio oktober worden aangevraagd.

Aanvragen kan via het speciale formulier op www.isdbol.nl.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie