Hoofdmenu

Vakantie vieren op en in de Sint-Pietersberg

De zomervakantie is begonnen! Misschien is voor jou de langverwachte reis naar het buitenland bijna aangebroken. Zeker na COVID-19 is het prettig dat je weer mag gaan. Maar vergeet zeer zeker niet tijdens jouw vakantie een bezoekje te brengen aan dat unieke stukje buitenland in eigen land: De Sint-Pietersberg en de ENCI-groeve. Op de Sint-Pietersberg aan de rand van Maastricht kun je dagelijks gebruik maken van een van de uitgezette wandel- of fietsroutes. Nog leuker is om deel te nemen aan een van de activiteiten die de boswachters organiseren, een zomerprogramma voor jong en oud.

Op pad met het gezin. Ontdek de natuur met Expeditie OERRR! Zie, ruik, ren, sprint en leef je helemaal uit. Met je plunjezak vol expeditie-gereedschap en een tent om onder te schuilen ben je er helemaal klaar voor. De expeditie bestaat uit het opzetten van een tent, jullie basiskamp, en het uitvoeren van opdrachten die je in de zakjes vindt. Zet je tent op en ga aan de slag!

Sint Pietersberg, Maastricht, Mergelland, Zuid-Limburg, Limburg, Nederland, Europa

Op pad met de boswachter. Elke zondag en woensdag gaat de boswachter de diepe ENCI-groeve in en jij kunt mee! Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve. De woensdagen zijn tijdens de zomervakantie speciaal gericht op gezinnen met kinderen.

Ga met een boswachter op zoek naar zeldzame vlinders in het Popelmondedal of naar haaientanden en schelpen uit de oerrr-tijd. Wandel mee  in de rijke historie van de Sint-Pietersberg of doe mee met de Zomer Seizoenswandeling.

Op de website van natuurmonumenten.nl/sintpietersberg vind je alle mogelijkheden.

ENCI Groeve, Maastricht, Mergelland, Zuid-Limburg, Limburg, Nederland, Europa, ENCI Groeve

Maastricht Underground. Weg van de massa. Donker en mysterieus. De grotten en het fort. Ga met een gids op pad en ontdek de geschiedenis en het ondergrondse van de Sint-Pietersberg.

Meer informatie kun je vinden op de website exploremaastricht.nl/maastricht-underground

NatuurRoutes App. Download de route-app van Natuurmonumenten met meer dan 260 routes verspreid over Nederland. Zo ook op en om de Sint-Pietersberg. Ontdek verrassende plekken. Hoor wonderbaarlijke verhalen van onze boswachters. En geniet van grandioze natuur. Tip: Daal de trap af en maak samen met de app een reis door de tijd.

Op eigen houtje. Over de Sint-Pietersberg lopen een aantal wandel-, fiets- en MTB routes waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Of haal de uitgebreide gebiedsfolder met alle routes op bij de ticketshop van Maastricht Underground in Fort Sint Pieter. Ze zijn dagelijks geopend.

Bezoekerscentrum op Wielen . Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kom je het Bezoekerscentrum op Wielen tegen op de Sint-Pietersberg. Boswachters vertellen je hier meer over het gebied, de bijzonderheden, de wandelroutes en alle activiteiten. Je kunt er ook terecht voor een leuk souvenirtje als aandenken aan je bezoek. Meer informatie over het Bezoekerscentrum op Wielen en waar ze te vinden zijn vind je op www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-zuid-limburg-op-wielen.

Foto’s Natuurmonumenten

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »