MVV Maastricht heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Standard Luik O23.

 

Het Luikse team – dat komend seizoen deelneemt aan de Belgische tweede divisie, de equivalent van de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie – begon fel. De Belgen zetten MVV – waarbij de geblesseerden Matteo Waem, Ermin Cavcic, Hugo Deenen en Orhan Dzepar ontbraken – flink onder druk. In de eerste 20 minuten leverde dit Standard enkele kleine mogelijkheden op. Na 28 minuten leek Luik op voorsprong te komen. Een vrije schop op links viel bij de tweede paal en werd in het doel gekopt. De grensrechter constateerde echter buitenspel.

MVV voetbalde zich nu vaker onder de druk uit en dat resulteerde in de 31e minuut in een voorsprong voor MVV. Livramento profiteerde van geharrewar in de Luikse defensie en bediende Blummel met een hakbal op maat. De Brabander hoefde zich niet lang te bedenken en tekende voor de 1-0. Standard ging niet bij de pakken neerzitten en schroefde het tempo op. Dit resulteerde nog voor rust in drie kleine kansen maar het net werd niet gevonden.

In de tweede helft een weerzien met oud-MVV’er Mitchy Ntelo. Hij speelt op dit moment samen met Kalala en Mabani bij de Luikse club. Ntelo was de gevaarlijkste speler in de tweede helft maar helaas voor Luik niet echt effectief in afronding. In de 54e minuut kreeg hij zijn eerste riante mogelijkheid. Na een snelle aanval kon hij geheel vrijstaand diagonaal voor het doel uithalen. MVV-doelman Thijs Lambrix blijkt een uitermate betrouwbare stand-in van Romain Matthys te zijn en stopte bekwaam de inzet van de Luikse spits.

In de 59e minuut verscheen onder meer Koen Kostons in het veld. Zijn wissel wierp direct vruchten af. Binnen 150 seconden toonde hij zijn klasse. Na een mooie individuele actie, scoorde hij beheerst de 2-0. Mitchy Ntelo bleef aan de andere kant een plaaggeest voor de MVV-defensie. In de 69e minuut werd hij aangespeeld op de 16-meter. Ongehinderd kon hij uithalen. De harde knal werd opnieuw een prooi voor Thijs Lambrix. Onder de noemer drie maal is scheepsrecht ging Ntelo in minuut 73 achter de bal staan om een strafschop te nemen. Die kreeg Standard Luik na een duwfout van de ingevallen Nabil El Basri.

Deze keer moest doelman Lambrix het antwoord schuldig blijven op de inzet van Ntelo. Alleen……de bal belandde op de paal. MVV bleef nu makkelijker op de been, Standard beet zich meer en meer stuk op de Maastrichtenaren. Vlak voor tijd leek Standard dan toch nog te scoren. Door een slordigheid in de defensie verscheen Standard opnieuw alleen voor de keeper. Lambrix keek deze keer de bal naast het doel.

Communicatie MVV en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie