Vakantie in Nood Stichting Wigwam zoekt vrijwilligers

 

Na twee jaar vol corona- en overstromingsellende hoopt Stichting Wigwam dit jaar weer haar Wigwamvakanties te kunnen organiseren zoals de gezinnen dat gewend zijn: Heerlijke vakanties voor gezinnen met een kind met een beperking, waarbij de zorg en begeleiding van de kinderen wordt overgenomen door vele honderden vrijwilligers. En daar knelt de schoen…..
Over drie weken starten de zomervakanties en er zijn nog vele vrijwilligers nodig, waaronder zo’n 60 persoonlijk begeleiders! De nood is zodanig hoog dat er mogelijk vakanties zullen moeten worden geannuleerd…. Iets wat Wigwam te allen tijde wil voorkomen, aangezien dit voor deze zwaar belaste gezinnen vaak de enige manier is om op vakantie te kunnen gaan.

Wat doet Wigwam? Wigwamvakanties zijn vakanties voor (gezinnen met) kinderen of jongeren met een (ernstige) beperking. Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding.

Wigwamvakanties worden georganiseerd op diverse locaties in Nederland en jaarlijks nemen er ruim 200 gezinnen en bijna 500 vrijwilligers aan deel.

Deelname aan Wigwamvakanties geeft gezinnen en deelnemers de mogelijkheid lotgenotencontact aan te gaan, ervaringen te delen en weer helemaal ‘op te laden’ om overbelasting tegen te gaan.

Voor vrijwilligers levert deelname naast onvergetelijke (werk)ervaringen ook een verrijking en verruiming op van hun blik op het leven met een beperking.

Alle betrokkenen doen nieuwe ervaringen op en sluiten vriendschappen voor het leven.

Welke vrijwilligers zoekt Wigwam? Om deze unieke vakanties te kunnen organiseren is Wigwam op zoek naar mensen die zich ‘n week of enkele dagen willen engageren. Ervaring is niet vereist, enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel wel. Er zijn mensen nodig voor de begeleiding van de jongeren en kinderen (met en zonder beperking), voor het activiteitenprogramma en voor huishoudelijke taken en het bereiden van maaltijden. De vakanties gaan door in juli en augustus. Voor de exacte data zie www.stichtingwigwam.nl/periodes

 Direct aanmelden?
Enthousiast en direct aanmelden? Dat kan op www.stichtingwigwam.nl/aanmelden-vrijwilliger of bel voor meer informatie naar 06-30354244

Foto Stichting Wigwam

 

 

Geef een reactie