Het verduurzamen van uw huis levert u een lagere energierekening en een comfortabele woning op, vooral als u een oudere woning hebt die niet goed geïsoleerd is. Reden genoeg om meteen aan de slag te gaan! Maar hoe brengt u uw energieverbruik omlaag? Waar begint u? De energiecoaches en DuMo-adviseurs helpen u verder.

Deze twee initiatieven van de provincie hebben als doel om woningen in Limburg te verduurzamen en zijn gericht op energiebesparing. Van beide iniatieven kunt u gratis gebruik maken. Meld u wel op tijd aan!

De energiecoaches van ‘De Wattmeesters’ zijn gedreven mensen met praktijkervaring in het verduurzamen van woningen. Na het doen van wat vooronderzoek naar jouw woning, maakt de energiecoach een afspraak met u om bij u langs te komen. Hij of zij bespreekt met u wat uw wensen zijn. Samen wordt in kaart gebracht wat de beste verduurzamingsmaatregelen zijn voor uw huis en woonsituatie. De bevindingen en maatregelen worden vastgelegd in uw digitale HOOM-dossier. U krijgt na afloop van het gesprek een overzichtelijk rapport met een overzicht van de beste maatregelen, inclusief kosten en opbrengsten. Omdat u vooraf kunt zien wat de investering oplevert, wordt het gemakkelijker om besluiten te nemen. Ook handig is dat u altijd online toegang hebt tot uw eigen dossier en u samen met uw coach de vervolgstappen kunt zetten.

Maar de energiecoach van ‘De Wattmeesters’ doet meer. Ook bij het realiseren van besparingen staat de energiecoach voor u klaar; hij is immers uw coach. De energiecoach bespreekt de adviezen met u, biedt hulp bij het aanvragen en vergelijken van offertes en ondersteunt desgewenst bij het aanvragen van de financiering. De energiecoach geeft ook aan of er verdere verplichtingen zijn, maar u mag altijd zelf bepalen welke maatregelen u wel of niet wilt doorvoeren. Ook helpt de coach met het inzichtelijk maken van zogenaamde ‘’quick wins’’: hij laat u kleine maatregelen, zoals ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips zien waarmee u relatief gemakkelijk en snel energie kunt besparen en geeft hierover verder advies.

Wilt u ook energie besparen? Boek dan voor 30 september een gratis afspraak met een energiecoach via de website van De Wattmeesters.

Voor eigenaren van monumenten is het vaak nog moeilijker om te weten wat mogelijk is en hoe u dit moet aanpakken. Daarom biedt de Provincie Limburg u gratis energiescans en maatwerkondersteuning door DuMo-adviseurs van De Groene Grachten / Monumentenwacht Limburg.

Als eigenaar van een monument kunt u zich tot uiterlijk 16 september 2022 aanmelden. Maar mogelijk wordt de regeling een half jaar verlengd. Voor meer informatie zie de website van monumentenwachtlimburg.

 

Geef een reactie