Hoofdmenu

Wetenswaardigheden van Stichting Wijkraad Heksenberg / Pronsebroek

Al in een eerder stadium had Stichting wijkraad Heksenberg/ Pronsebroek zich voor dit jaar 2022 een drietal grotere projecten tot doel gesteld. Als eerste was daar het schoonmaken van de keermuren Maria Christina wijk / Heerenweg. Deze keermuren, met de status van Rijks beschermd gezicht, waren vol gespoten met graffiti en gaf geen warm welkom aan passanten. Bovendien veroorzaakte dit veel ergernis aan de bewoners van de aan de overkant gelegen woningen. De keermuren zijn al een tijd geleden tot ieders tevredenheid schoongemaakt.

 

Om enige zomerse sfeer in de winkelstrip en het St Hubertusplein aan te brengen zijn in overleg met de ondernemers een 15 tal bloembakken opgehangen welke door een externe partij verzorgd zijn. De bloemen in de ophangbakken zijn goed gegroeid en geven een kleurrijk en sfeervol gezicht  Het ligt in de bedoeling dat deze bakken tot eind september blijven hangen Als derde project stond de winkelpui van de voormalige Spar super aan de Roebroekweg-kant op het programma. Deze pui, met een afmeting van 40 meter bij 2,65 meter is door firma  van den Boogaard Heerlerheide geheel voorzien van oude foto’s van de wijk Heksenberg. Is een leuke gezicht met een herinnering aan het verleden van Heksenberg. Deze actie is tot stand gekomen met medewerking en toestemming van Harry Pieters en Stichting Gemeenschapshuis Heksenberg.

Deze drie genoemde projecten zijn binnen een tijdsbestek van 1 jaar gerealiseerd en natuurlijk in de hoop dat dit  een positieve bijdrage geeft aan de leefbaarheid in de wijk. Overigens zal op korte termijn en vooruitkijkend hard aan een nieuwe website worden gewerkt om iedereen van belangrijke informatie te voorzien. Daarnaast is er een nauwere samenwerking gestart met buurtsteun Heksenberg. Ook was er op zondag 17 juli jl. een samenwerkingsverband met de gehouden en geslaagde straatmarkt Roebroekweg. Ook staat de nationale burendag op zaterdag 24 september op het programma.

 

Noteer ook woensdag 5 oktober om 19.30 uur in ieders agenda om naar het gemeenschapshuis Hei Grindelweg te komen. Dan komt namelijk  Erik de inbreker informeren over diefstalpreventie in – en om uw woning. Overigens stond dit ook eerder op de agenda van de Stichting Wijkraad, maar heeft eerder geen doorgang gevonden omdat Erik de inbreker toen alsnog verhinderd was. Gezien bovenstaande gegevens is het duidelijk dat Stichting Wijkraad actief van zich laat horen. Uiteraard kan de Stichting het niet iedereen naar de zin maken, maar de hoopgevende positieve reacties over de gerealiseerde projecten betekenen een geweldige steun in de rug. Ondanks dat de vakanties al enige tijd “onderweg” zijn wenst Stichting Wijkraad niettemin een hele fijne zomervakantie. Uiteraard zal Stichting Wijkraad Heksenberg-Pronsebroek zich zeker nog nader laten zien en horen.

 

Foto’s: Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek