Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Op een warme zomermiddag staat de openingswedstrijd van de KNVB-Beker op het programma, RKSV Groene Ster – BVV Barendrecht.

De wedstrijd begint van beide kanten een beetje slapjes, de bezoekers krijgen daarentegen de eerste grotere kansen. Gelukkig voor de Groen-Witte worden de kansen niet afgemaakt en zo blijft het 0-0.

In de tweede helft maakt trainer Maurice Verbunt een tactische wissel. Zo gaat Groene Ster van een 2-mans voorhoede naar 3-man voorin. Dit blijkt een hele goede zet te zijn, want Groene Ster komt heel sterk uit de kleedkamers en binnen een paar minuten wordt de 1-0 op het scorebord gezet, bij de 2e paal word een voorzet ingekopt door de goed oplettende Bryan Simons. Het doelpunt doet Groene Ster goed en het lijkt de wedstrijd vanaf dat moment onder controle te hebben. Met af en toe een goede redding van Mark Voss, weet Groene Ster ook de score uit te breiden. Chefrino Eind laat de keeper kansloos na het chaotische uitverdedigen van Barendrecht, 2-0!

Verder komt Groene Ster niet echt meer in de problemen en zo bekert het door naar de 2e ronde van het KNVB Beker toernooi!