Als de groep in Nepal zit zorgen de thuisblijvers voor de voorbereidingen van het kamp, dat is inmiddels een traditie geworden. Dus op vrijdag 29 juli zijn we begonnen en heeft de eerste groep het hoofdbestanddeel klaargemaakt van één van onze avondmaaltijden. Aangezien we veel jongere jeugd hadden, kozen we voor het maken van de macaroni saus. Dat betekent veel snijwerk van de groente: onder andere verschillende paprika’s, champignons, uien, wortelen en courgette.

Om 10.00 uur was de groep compleet en zijn we begonnen met de uien. Dat leverde al spontaan heel wat tranen op. De sfeer was al meteen goed, de jeugd kent elkaar al heel wat jaren en ze verheugen zich enorm om elkaar weer te zien. Het was een gezellige boel. Maud en Marleen stonden achter de kookpotten. Alle groente werd in kleine stukjes gesneden en apart gebakken. Dan blijf je de smaak beter proeven. Om 13.00 uur was de saus ver klaar en van deze maaltijd kunnen dan op kamp zo’n 75 kinderen, jongeren en volwassenen genieten.

Tussendoor hebben de snijders nog wat spelletjes gespeeld en we hebben natuurlijk ook samen geluncht, want met zo’n grote klus ben je wel wat langer dan een uurtje bezig. Daarna werden de grote bakken snoep op tafel neergezet en mocht de jeugd maar liefst 75 zakjes vullen. Dit is ook een van de vaste dingen die op kamp terugkomt: voor iedereen een snoepzakje. In een rijtje achter elkaar was het lopende band werk en Emanuele heeft ze aan het einde van het straatje één voor één dichtgemaakt.

voor meer Lezen en foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie