‘Ouwe knarren’ Chevremont en KVC Oranje aan de aftrap

 

Het is inmiddels een traditie aan het worden. In de voorbereiding van het voetbalseizoen treffen de twee oudste voetbalclubs van Kerkrade elkaar in een onderling oefenduel. Ook in de 2022 staat het weer te gebeuren, deze keer aan de Kaffeberg, bij Chevremont dus.

Chevremont is van 24 juli 1910, KVC Oranje van 11 maart 1911. Volgens de officiële kanalen in ieder geval. Beide clubs kennen een enorme sportieve geschiedenis, het is al eerder beschreven. Door de bank genomen kun je zeggen dat Chevremont de meeste tijd op een hoger niveau heeft geacteerd in voetballand. De wedstrijden om het Nederlands kampioenschap bij de amateurs in de zestiger jaren van de vorige eeuw springen eruit. Het was overigens ook de tijd waarin KVC Oranje een paar jaar uitkwam in de eerste klasse F, destijds het hoogste amateurniveau.

Maar dat gaan het nu niet om. Chevremont komt ook komend seizoen uit in de eerste klasse. De nacompetitie voor promotie werd wel behaald, maar dat leverde, zacht gezegd, geen sportief succes op. Datzelfde geldt voor KVC Oranje, hoewel die ploeg, van trainer Paul van Putten –‘Sjeveemet’-man in hart en nieren- slechts vijf minuten van promotie naar de tweede klasse verwijderd was. Pas voor het einde van de verlenging kwam FC Geleen-Zuid langszij (3-3, om vervolgens na het nemen van pingels het tweedeklasserschap veilig te stellen.

Maar goed, een nieuw seizoen staat voor de deur. Beide clubs kunnen er weer met frisse moed tegenaan, met goed sportief perspectief ook.

KVC Oranje heeft de selectie intact kunnen houden. Dat wil zeggen dat er niemand vertrokken is, terwijl opkomende jeugd zich aandient.

Chevremont ziet er wat dat betreft geheel anders. Er zijn maar liefst 7 spelers die het anders gaan doen Eloy Cox gaat naar vv Schaesberg, terwijl Boyd Joosten de overstap maakt naar derdeklasser Herksenberg/NEC. Melvin Senden keert terug naar zijn oude liefde FC Hoensbroek. Met de laatste 2 spelers zal KVC Oranje komende voetbaljaargang in de competitie van doen krijgen. Heksenberg/NEC en FC Hoensbroek zijn immers klasgenoten van oranje-wit. Dan hebben we Bo Blankenhagen, die naar vv Hellas gaat en dus ook al in de competitie tegen KVC Oranje gaat uitkomen. Lars Wolter gaat het op een lager een elftal bij Chevremont doen, maar wel bij een team dat in juni kampioen werd, het derde van Olympia. Sven Meijers maakt een overstap binnen Kerkrade, hij gaat naar LHC, terwijl Roan Schlupp in Breda gaat studeren en studie niet kan combineren met voetballen bij Chevremont.

Tegenover de vertrekkers staan de nieuwkomers. Roy Wetzels (32) komt over van Sporting Heerlen, waar hij vooral in de tweede klasse actief was. Calvin Römer (25) komt over van Lindeheuvel/Heidebloem, net als de 22-jarige Carlo Ragmani en Mirsad Hurac (23). Okan Karacalar tenslotte komt over van Groene Ster. Hij is de jongste van het stel, met 20 jaren op de teller.

Dan zijn er uiteraard nog wat spelers die voor beide clubs verdiensten hebben. We denken aan Rodney Klinkenberg, Marvin de Mey, Calvin Pötgens, Chris Frauenrath, Tim Blättler en Casper Robijns.

Er zijn genoeg ingrediënten om deze oefenwedstrijden te aanschouwen. Chevremont en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom, zaterdagavond, op de Kaffeberg. Aanvang van het duel: 18.30.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie