Zomerkamp 2022 Hoogstpersoonlijk – Dag 3

Dinsdagavond vond er bij de ouderen tot in de late uurtjes een heus troeftoernooi plaats. Als winnaars kwam het duo Maarten en Janneke uit de bus. Dat betekende niet dat ze vanochtend konden uitslapen, want rond de klok van acht sloeg Waseem met twee pannendeksels tegen elkaar om zijn kamergenoten wakker te maken. Deze actie werd hem niet door iedereen in dank afgenomen, maar was wel effectief, want het gevolg was dat we om 9.00 uur aan tafel konden. Aan het einde van de maaltijd werden alvast de instructies voor het knutselwerkje gegeven.

Dit jaar maakte iedereen een houten kijkdoosje, dat ieder op persoonlijke wijze vorm kon geven. Er was voor ieder wat wils! Zo kon er bijvoorbeeld met hout worden gewerkt of je kon met een houtbrander aan de slag om letters of figuurtjes te branden en weer anderen gingen met verf in de weer. Als klapper op de vuurpijl kreeg iedereen nog een lichtsnoer, die op geheel eigen wijze in het geheel mocht worden verwerkt.

We hopen op deze manier ieders creatieve geest aan te spreken en het feit dat we met maatjes werken zorgt voor verbinding en verbroedering. Gisteren stapte Quinten het kamp op, twee dagen later dan normaal en opeens rende Khalil naar hem toe en zei:” Ken je me nog? Jij was drie jaar geleden mijn maatje!” Quinten verzekerde hem dat hij hem nog kende en de lach op Khalil’s gezicht sprak boekdelen. Dit jaar hebben de maatjes hetzelfde (heiligen)straatje getrokken en zitten daardoor ook bij hetzelfde liedje dat bij het desbetreffende straatje hoort. Dat liedje wordt de laatste dag ten tonele gevoerd.

Na de uitleg gingen we overigens eerst naar de heilige mis, waar dit keer Vader Pierik uit Thorn de voorganger was. Vader Pierik kwam de mis binnen met in zijn handen een houten wandelstok.

Hij legde op enthousiaste wijze uit dat deze symbool stond voor de herder. Een herder zorgt voor zijn schapen. En Jezus werd naar de aarde gestuurd om als een echte herder voor ons te gaan zorgen. Hij liet ons al bij Zijn geboorte zien dat Hij dit voor iedereen wil doen: zowel voor de kleinen onder ons, gesymboliseerd door de herders die Hem kwamen bezoeken, als voor de groten, gesymboliseerd door de koningen. Jezus houdt van iedereen! En daar kunnen wij allemaal iets voor doen, door gewoon ons plekje in te nemen in de puzzel en te laten zien dat wij deel uit willen maken van het grotere geheel. Iedereen is blij als we ons plekje innemen en op die plek doen wat er van ons wordt gevraagd.

Voor meer lezen en foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie