Hoofdmenu

LAATSTE NIEUWS ARCHEOFESTIVAL SEMPERVIVETUM

Over slechts enkele dagen zal het gebied tussen Hoeve Overhuizen en Hoeve Vlengendaal in Bocholtz (gemeente Simpelveld, Zuid-Limburg) helemaal in het teken van het ArcheoFestival Sempervivetum staan.
Dit keer geen Romeins festival met buitenlandse groepen die vechtscènes naspelen, maar acteurs die de verhalen over en achter de vele Romeinse vondsten uit deze archeologische hotspot via korte theaterscènes vertellen. Een archeologie theaterfestival dus.

Maak kennis met de legionair die zijn muntschat hier heeft begraven of met de Franken die de Romeinen uit onze streek hebben verjaagd. Woon de onderhandelingen over de aankoop van de Sarcofaag van de Dame van Simpelveld mee en hoor hoe kapelaan Vaessen zijn professor Goossen van Rolduc op de hoogte brengt van de vondsten op Vlengendaal. De acteurs zijn afkomstig van maar liefst 9 verschillende toneelverenigingen in de regio.

De entree voor dit theaterparcours hebben we zeer laag kunnen houden. Basisschooljeugd (groep 5 t/m 8) bezoekt het festival al voor € 1,50, volwassenen betalen € 7,50. Dat is overigens inclusief een wafel (gebakken door de bewoners van Hoeve Overhuizen) en een kop koffie of thee.

Het startpunt van het theaterparcours is Hoeve Overhuizen. Hier vertrekt iedere 20 minuten een nieuwe groep om de wandeling van 2,3 km af te leggen. In totaal zal het hele theaterparcours ongeveer 2 uur in beslag nemen. De groepen worden begeleid door een verteller die de scènes inleidt of nader toelicht. De Romeinse vertellers zijn allemaal afkomstig uit de regio. Bij iedere scène staan een aantal stoelen voor degen die niet te lang kan staan. Doordat het hele parcours verhard is, is het ook goed mogelijk om met een rolstoel of scootmobiel mee te gaan. Het laatste stuk (van Hoeve Vlengendaal tot aan het bezoekerscentrum Bocholtz) worden de deelnemers per huifkar vervoerd. Helaas is het niet mogelijk om met de rolstoel of scootmobiel in de huifkar te komen …

Op vrijdag 26 augustus vertrekt de eerste groep om 13 uur, zaterdag en zondag vertrekken de eerste groepen om 11 uur. In totaal kent het ArcheoFestival maar liefst 45 startmomenten, verdeeld over de drie dagen. De eerste tijdsloten zijn al volgeboekt, maar er zijn nog voldoende alternatieve starttijden. En … de weersverwachtingen zijn uitstekend!
Kaarten zijn via internet verkrijgbaar: www.sempervivetum.com Voor meer informatie kunt u ook op onze Facebook pagina facebook.com/sempervivetum terecht.

Dit unieke ArcheoFestival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van onder andere de Provincie Limburg, de Via Belgica-gemeenten, Visit Zuid-Limburg, IBA Parkstad en gemeente Simpelveld. Het ArcheoFestival komt verder tot stand door de nauwe samenwerking met het Museum voor Oudheden uit Leiden en Zorggroep Meander.

Foto ArcheoFestival Sempervivetum!