Atletiekvereniging Achilles-Top organiseert samen met Beleef Kerkrade op zondag 25 september de derde editie van de Viva la Vida Run powered by Decathlon in Kerkrade.

Het Euregionaal hardloop- en wandelevenement staat in het teken van beleven, bewegen en gezelligheid zonder daarbij het wedstrijdelement te verwaarlozen. De voor-inschrijving is inmiddels geopend en sluit op 17 september.

Het licht glooiende parcours voert grotendeels door het fraaie natuurgebied de Anstelvallei. De start en finish is op de markt in het centrum van Kerkrade. Het wedstrijdprogramma start om 11.30 uur met een 10 Engelse mijl. De jeugd- en scholierenlopen over 500 en 1000 meter starten tien minuten later. Vervolgens starten om 12.15 uur de deelnemers voor hun 10 km en om 13.35 uur voor hun 6 km. Het loopprogramma wordt om 14.25 uur afgesloten met een 500 meter voor jongens en meisjes met een beperking, de zogeheten G-lopen.

Bij de 10 Engelse mijl wordt een klein uitstapje gemaakt naar Duitsland om daarna via de Groene Vallei weer richting Kerkrade te lopen. Deelname staat open voor actieve hardlopers en recreanten. In samenwerking met de organisatoren van de Parelloop (11 september) en Obvion Run (18 september) is een Parkstad Cup in het leven geroepen. De winnaar en winnares op het onderdeel 10 km over de drie wedstrijden mag de Parkstad Cup in Kerkrade in ontvangst nemen.

Voor de wandelaars is door Smart Market een aantrekkelijk wandelarrangement samengesteld waarbij de fijnproevers onderweg aan hun trekken komen. De wandelafstand bedraagt totaal 10 km. De wandelaars kunnen starten tussen 10.30 en 11.30 uur. Na de wedstrijd of wandeling is er op de markt een gezellig samenzijn in een feestelijke sfeer.

Voor meer informatie over dit hardloop- en wandelevenement is een speciale website ontworpen www.vivalavidarun.nl De voorinschrijving via www.inschrijven.nl is al gestart en sluit op 17 september.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie