Hoofdmenu

Doelpuntenfabriek Chevremont intact Tim Blättler vier keer trefzeker tegen KVC Oranje

Eersteklasser Chevremont heeft het oefenduel in eigen huis tegen het twee niveaus lager spelende KVC Oranje met 6-1 gewonnen. Het leeuwendeel van de productie in de oudste voetbalderby van Kerkrade kwam op naam van Tim Blättler, die zijn roots in Bleijerheide heeft. Voor een gebrek aan treffers lijkt Rob Pierik, trainer van de blauw-witten, zich komend seizoen dan ook alvast geen zorgen hoeven te maken.

De wedstrijd op de Kaffeberg was zeker in het eerste bedrijf een duel -gespeeld voor zo’n 125 toeschouwers- waarin beide ploegen goed voetbal lieten zien. Chevremont, dat is natuurlijk niet bevreemdend, bleek de ploeg die de bal gemakkelijker liet rondgaan en van meet af aan het initiatief zocht. Daar waar mogelijk echter kwam KVC Oranje er voetballend uit en wist bij tijd en wijle gevaar te stichten. De eerste treffer nam de al genoemde Tim Blättler voor zijn rekening. Hij verscheen oog in oog met doelman Lars van der Weide van KVC Oranje. De inzet van de spits ging via de voeten van Van der Weide en de binnenkant van de rechter paal tegen het net: 1-0.

Na pakweg tien minuten zette Scott Vienerius ploeggenoot Ben Vloeberghs met een steekpass vrij voor Twan Roex, keeper bij Chevremont. Vloeberghs rondde beheerst af en schoof de bal langs de goalie tegen het net: 1-1. Even later spatte een pegel van Calvin Römer, één van de nieuwkomers bij de thuisclub, op de lat uiteen. Halverwege het eerste bedrijf viel de 2-1 voor Chevremont. Dat doelpunt was in feite een kopie van de 1-1, maar dan aan de andere kant. Blättler verscheen na een steekpass vrij voor Lars van der Weide en schoof binnen.

Kort voor het eind van de eerste helft spreidde Shensley Angela, goed spelende aanwinst van KVC Oranje, twee mooie acties ten toon. Eerst redde Twan Roex bekwaam met zijn voeten op de poging van Angela, terwijl diens tweede inzet hoog over de veste van Roex vloog.

Rond het uur werd het 3-1. Daniel Meijer, motor in de ploeg van Rob Pierik, snelde weer eens langs de linker zijlijn en leverde een strakke, lage voorzet af. Job Moling wilde namens KVC Oranje redding brengen, maar schoot de bal hard in eigen doel: 3-1. Even later leek Moling de 3-2 te maken, maar hij had pech in de afronding.

Pakweg twintig minuten voor het einde gooide Chevremont het duel definitief in het slot. Na een voorzet vanaf de rechter kant van Duncan Didden kwam de afvallende bal voor de voeten van Tim Blättler terecht. Die had alle tijd om een hoek uit te zoeken en die kans moet je hem niet geven, zo bleek maar weer. Hij prikte de bal in rechter bovenhoek, Lars van der Weide kansloos latend: 4-1.

Paul van Putten, kind van Chevremont én trainer van KVC Oranje, had inmiddels, net als opponent Rob Pierik aan de andere kant, een paar wissels in zijn team doorgevoerd. Naarmate de tijd vorderde kreeg KVC Oranje het steeds moeilijker om Chevremont tegen te houden. Dat lukte niet echt. Er zouden uiteindelijk nog twee doelpunten vallen.

Had Daniel Meijer bij de 3-1 nog hulp van oranje-wit nodig, bij de volgende treffer was dat niet het geval. Opnieuw brak de boomlange, oersterke en razendsnelle Meijer op links door de gastendefensie en nu gaf hij Lars van der Weide met een prachtige lob het nakijken: 5-1.

Het slotakkoord tenslotte was voor goalgetter Tim Blätler, die zijn productie daarmee op vier bracht: 6-1.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno