De situatie in de centrale opvang in Ter Apel is onhoudbaar. Asielzoekers die in Nederland aankomen, kunnen al enige tijd geen goed onderdak krijgen in Ter Apel. Daarom heeft de Veiligheidsregio gemeenten gevraagd te zoeken naar tijdelijke opvangruimte. Kerkrade stelt de doorstroomlocatie beschikbaar waar sinds juli vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Deze vluchtelingen worden vanaf 31 augustus ondergebracht in Horst.

Kerkrade biedt de sporthal aan om te helpen bij dit grote maatschappelijke probleem. “We nemen onze verantwoordelijkheid in deze crisis”, zegt de verantwoordelijke wethouder John Roland. “Ook al is een sporthal met veldbedden het enige dat we kunnen bieden. Alles is beter dan mensen buiten laten slapen zonder dat ze zich kunnen wassen of te eten krijgen.”

De locatie is tot 1 oktober beschikbaar voor de noodopvang. Daarna moeten de asielzoekers naar een andere plek verhuizen.

Foto®ParkstadActueel