Hoofdmenu

Keepersschool van Hockeyclub Nuth (HCN) hervat trainingen

Goalie College Nuth (GCN), de keepersschool van Hockeyclub Nuth (HCN) start vrijdag 9 september weer deels de keeperstrainingen. Een week later, 16 september start de goalietraining voor de jongste jeugdgoalies. Deze vinden plaats, vrijdagsavonds op het hockeycomplex De Kollenberg aan de Eijkenderweg in Nuth.

GCN bestaat sinds 1 augustus 2002. Zij verzorgt voor alle HCN-goalies -van jongste jeugd tot veteraan- de goalieopleiding. Tevens train(d)en er goalies van verschillende andere clubs, zelfs tot uit Eindhoven en Hasselt aan toe. GCN staat onder leiding van een volledig gecertificeerde KNHB-keeperstrainer.

De Nuthse keeperschool is zeer succesvol. Dat is ook het bondsbureau van de Kon. Ned. Hockeybond (KNHB) niet ontgaan. GCN ontving van de KNHB het predikaat ‘Best Practise’. De trainingen zijn van hoog niveau en de goalies zijn voorzien van goed passend en modern keepermateriaal.

GCN kent drie trainingsgroepen: de Mini Goalies (E6- & E8-jeugd, 7-10 jaar), Teen Goalies (D- & C-jeugd, 10-13 jaar) en de Super Goalies (B-jeugd & ouder). De Mini Goalies trainen vrijdags van 18.30 tot 19.30 uur, gevolgd door de Teen Goalies en Super Goalies van 19.30 tot 20.30 uur.

Bij de GCN-trainingen trainen de goalies niet alleen hun technische vaardigheden, maar werkt GCN ook aan hun atletische vermogen. Een ander GCN-kenmerk is de zeer spelgerichte aanpak.

Goalie College Nuth (GCN) -de keepersschool van HC Nuth- verzorgt nu al meer dan twintig jaar met de nodige successen de goalie-opleiding bij HC Nuth.

Foto Bart Bams/HC Nuth