Brunssum pakt zwerfvuil aan op World Cleanup Day

Op zaterdag 17 september 2022 is het World Cleanup Day. In Brunssum gaan die dag inwoners in alle wijken aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Doet u mee?

Zwerfafval bestaat vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsafval zoals snoepwikkels, flesjes, blikjes en patatbakjes. Zwerfafval is veel mensen een doorn in het oog. Het is al het afval dat, bewust of onbewust, is achtergelaten of belandt op plekken waar het niet hoort, bijvoorbeeld op straat of in de natuur.

World Cleanup Day is de grootste schoonmaakactie ter wereld.

Elk jaar gaan op deze dag zo’n 20 miljoen vrijwilligers de straat op om afval in straten, parken en buurten op te ruimen. Samen houden ze onze planeet schoon en voorkomen ze dat menselijk zwerfafval het milieu en de oceanen vervuilt en dierlijk leven in gevaar brengt.

In Brunssum nemen enkele tientallen vrijwilligers deel aan de actie, in alle wijken.

Acties per wijk. Wie mee wil doen aan het opruimen van zwerfvuil in de eigen wijk, is van harte welkom.

Per wijk starten de opschoonacties op de volgende tijdstippen en locaties:

  • Brunssum-Zuid, 09.30 uur, Gemeenschapshuis De Burcht, Wieënweg 18. Eindtijd 12.00 uur. Informatie/aanmelden via henri.ummels@ziggo.nl.
  • Brunssum-Oost, 10.00 uur, kerkplein Gregoriuslaan. Eindtijd 12.00 uur. Informatie/aanmelden via info@john-hermans.eu.
  • Brunssum-Centrum, 10.00 uur, basisschool De Opstap, Alsdorfplein. Eindtijd 12.30 uur. Informatie/aanmelden via projectzwerfvuil@outlook.com.
  • Brunssum-Noord, 11.00 uur, Noorderhuis, De Gasperistraat 3. Eindtijd 14.00 uur. Informatie/aanmelden via brunssumnoordschoon@outlook.com.
  • Brunssum-West, 14.00 uur, VV De Leeuw, Olieslager 16. Eindtijd 16.30 uur. Informatie/aanmelden via projectzwerfvuil@outlook.com.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie