Op dinsdag 6 september start de monumentenmaand 2022

Tijdens deze maand staan er tal van leuke activiteiten op de planning in Kerkrade. Het thema van dit jaar is ‘Duurzaam duurt het langst’. Dit thema komt dan ook terug in de activiteiten.

Activiteiten in de eerste week
In de eerste week worden er drie lezingen gehouden. De eerste lezing betreft de duurzame verbouwing en herbestemming van het monument Klooster Pannesheide. Ook is er een lezing Monumentaal Kerkrade door Olaf Op den Kamp. Als laatste is er een lezing over de verduurzamingsopgave voor het abdijcomplex Rolduc.
Daarnaast staan er in de eerste week twee open dagen op de planning. Ervaar het mijnverleden tijdens de open dag van Schacht Nulland of breng een bezoekje aan de open dag van Abdij Rolduc. Ook aan de kinderen is gedacht op de open dagen. Bij Schacht Nulland rijdt er een miniatuur stoomtreintje dat gestookt wordt met kolen. En bij Abdij Rolduc is een speurtocht georganiseerd.
Ben je liever wat actiever bezig? Ga dan zondag op excursie met het Limburgs Landschap en bekijk de historische villa Nieuw Ehrenstein vanbinnen.

Meer weten?
Op www.bibliotheekkerkrade.nl vind je een overzicht van alle activiteiten tijdens de Monumentenmaand. Hier lees je ook meer informatie over de activiteiten, hoe en waar je je kunt aanmelden en met welke (openings)tijden je rekening moet houden.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie