van der Wielen (rechts)

Na een afwezigheid van 2 laar, door de COVID pandemie, is de Parelloop terug van weggeweest, in een gewijzigde vorm, met een gewijzigd parcours. Op 11 september 2022 gaan we weer van start in Brunssum

De Parelloop die ook wel bekend staat als De Parel van Brunssum is een wedstrijd op (inter)nationaal niveau, met van oudsher een zeer goed deelnemersveld. In 2019 liepen 30 atleten een tijd onder de 30 minuten, waardoor de Parelloop een van de snelste 10 kilometer wedstrijden ter wereld is. Dit jaar zal er vooral aandacht zijn voor de nationale, en regionale toppers in de 32e Parelloop.

Maar deze wedstrijd is niet alleen interessant voor de toppers. Nee, dit hardloop-evenement is vooral ook een gezellig samenzijn én een gezellig samenlopen voor de recreatieve loper voor wie het meelopen en de finish bereiken al een mijlpaal is.

De afstanden variëren van 500 meter tot 10 km, dus er is altijd een run die bij je past. Van jong tot oud en van individuen tot bedrijventeams! Al meer dan 30 jaar komen er duizenden lopers uit binnen- en buitenland naar Brunssum voor een mooi rondje Parkstad tijdens deze internationale top run.

Tijdens het evenement is er weer van alles te doen. Zo staat er voor de grote en kleine jeugd op het finishplein een carrousel, een springkussen en een klimwand. De volwassenen kunnen zich vermaken in het feestpaviljoen waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zoals ieder jaar staan er langs het parcours veel toeschouwers die de lopers aanmoedigen en daarmee de sfeer in de straten verhogen.

Het parcours is vernieuwd en loopt nu via de Oude Markt en de Prins Hendriklaan, door het gezellige centrum van Brunssum. Het parcours is lichtglooiend.

 

PROGRAMMA

10.30 uur   5 km    talenten, recreanten en businessteams
12.00 uur   10 km  prestatielopers, recreanten en businessteams
13.30 uur   2,5 km studenten t/m 19 jaar
14.00 uur   1 km    kids 8 t/m 12 jaar
15.00 uur   500 m  kids 4 t/m 7 jaar

INSCHRIJVEN
Voorinschrijven kan via www.parelloop.nl t/m 08 september 2022; 11:00 uur. Inschrijving op de wedstrijddag is mogelijk tot een half uur voor het betreffende programmaonderdeel.

Meer informatie vindt u op: www.parelloop.nl/info

Foto®ParkstadActueel

 

 

 

 

 

Geef een reactie