Vrijdagavond stond een mooie topper in het verse seizoen op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 3.FC Eindhoven tegen Roda JC. Vooraf werd gezegd dat deze wedstrijd een lust voor het oog zou zijn met een voetballende ploeg en een ploeg dit goed kan hebben en hier goed op kan anticiperen met een ijzersterke counter.

In de eerste helft bleek hier niks van waar. Roda JC  kwam hier de eerste helft niet aan te pas. Roda JC  kon geen vuist maken en leed erg veel onnodig balverlies wat voor 2 goals voor Eindhoven resulteert.

De tweede helft start niet veel beter. Na 10 minuten lijkt Roda zich ineens te beseffen dat er punten op het spel staan en gaan ze meer drukken en aanvallen. In de 59e minuut komt de 2-1 tot stand en lijkt Roda er meer in te geloven. Een vanuit het blote oog makkelijker gegeven/twijfelachtig penalty voor FC Eindhoven breekt het verzet van Roda JC . De penalty wordt goed benut en de stand is 3-1. In het laatste kwartier van de wedstrijd start Roda JC alsnog een tegen offensief.

Met wat hangen en wurgen (en misschien ook de druk bij FC Eindhoven die met een winst koploper zouden zijn) maakt Roda JC nog gelijk en is er vooralsnog geen einde gekomen aan de reeks van ongeslagen wedstrijden bij FC Eindhoven.