Verslag door Andries Bemelmans en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

In de wedstrijd tegen Fortuna’54 waren het uiteindelijk twee persoonlijke fouten die de thuisploeg de das om deden. Schaesberg begon goed en sterk aan de wedstrijd. Met enkele goed lopende aanvallen kwam men steeds dichterbij het doel van Fortuna’54.

Fortuna’54 had in deze fase niet veel te melden. Echter een onnodige hoekschop en getreuzel in de opbouw zorgden ervoor dat Schaesberg tegen een 0-2 achterstand aankeek. Onnodig want een zwak Fortuna had nog zelf geen kans kunnen uitspelen.

Na rust werd het een matig duel waarin Fortuna iets meer van het spel had. Zonder ook maar een keer te kunnen overtuigen. Met een goed uitgespeelde aanval die op de lat eindigde was de uitploeg nog het gevaarlijkst. Schaesberg kon in de tweede helft aanvallend niet veel uitrichten. Het was daardoor vooral een wedstrijd die gespeeld werd tussen de beide zestien meter gebieden. Schaesberg was met twee goede hoekschoppen nog dichtbij een treffer maar helaas.

Een wel zeer bedenkelijke beslissing van de scheidsrechter die een perfecte sliding tot penalty promoveerde zorgde voor het slotakkoord. 0-3.

Schaesberg zal naar alle waarschijnlijkheid nu instromen in het bekertoernooi van de 2e en 3e klasse.

Nog een week goed trainen en het vernieuwde team start met de competitie. Een mooi en spannend avontuur.