Vanaf 20 september kan iedereen die een gezonde gratis maaltijd goed kan gebruiken weer terecht bij Caritas045. Caritas verzorgt maaltijden Aan Tafel voor vrienden van de straat. De organisatie is volop in ontwikkeling dus er gaat wel een en ander veranderen in de aanpak. Het beste nieuws is dat er weer samen getafeld mag worden. In Heerlen en Kerkrade kun je aanschuiven voor een persoonlijk, kleinschalig en, als je wilt, vegan diner.

Gevoed worden Aan Tafel, met een maaltijd en een maatje, zo is Caritas045 drie jaar geleden begonnen in het Juphuis in Heerlen. Gelukkig mag het weer, dat samen tafelen! Het team van Caritas045 is blij en goed uitgerust na de zomerstop. Daarom gaan vanaf dinsdag 20 september de deuren van het Juphuis in Heerlen weer open. Ook in de Kerk Chèvremont kun je vanaf donderdag 22 september samen Aan Tafel. Duurzaamheid wordt belangrijker en dat zal zich vertalen in meer vegan maaltijden. Kijk voor de tijden en adressen op www.caritas045.nl

Caritas To Go
Ook Caritas To Go blijft zowel in Heerlen, Kerkrade en Hoensbroek bestaan. Caritas To Go is in Corona-tijd ontstaan als noodoplossing, maar het initiatief blijft. Wel verandert er iets in de uitgifte. Op drie locaties worden vanaf dinsdag 20 september gratis meeneem maaltijden verstrekt. Hiervoor moet je reserveren, dat kan via de website of je wordt ter plekke geholpen. Omdat het team hecht aan duurzaamheid krijgt iedereen vanaf november zijn eigen beker voor de (vegan) maaltijd. De beker is bedoeld voor hergebruik. Er wordt brood en fruit bij geserveerd, dus het meenemen van je eigen tas blijft belangrijk.

In ontwikkeling
Het aantal mensen dat gebruik maakte van de Aan Tafel momenten van Caritas045 groeide vanaf de start hard. Groei lijkt altijd een goed iets, maar in dit geval betekent het dat de armoede groeit. Door de energiecrisis zal dit alleen maar toenemen. Op het thema armoede zit een taboe, waardoor armoede de kans op eenzaamheid vergroot. Voor beide maakt Caritas045 zich ‘hart’ onder het motto ‘You’ve got a friend’. Caritas045 staat voor een gratis maaltijd en een maatje voor minima. Wil je de organisatie helpen als vrijwilliger of met een donatie? Check de website www.caritas045.nl.

 

Geef een reactie