Geen supporters mee naar Almere vanwege veiligheidsredenen

Sportief gezien is het seizoen voortvarend begonnen, toch hebben er tijdens de eerste thuis- en uitwedstrijden van het seizoen een aantal incidenten plaatsgevonden.

Deze incidenten betreffen onder andere het gooien van voorwerpen en vloeistoffen in de richting van het veld, confrontaties met andere supportersgroepen maar ook verbaal en fysiek geweld tegen onze stewards. Dit (en elk ander) wangedrag hoort niet bij onze club & onze supporters en veroordelen wij ten zeerste. Wij proberen de daders zoveel mogelijk persoonlijk aan te pakken en dit heeft dit seizoen dan ook al tot negen huis- en stadionverboden geleid.

Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdag hebben er (helaas) opnieuw ongeregeldheden plaatsgevonden. Voor onze stewards en de club is de maat daarom vol. Door aanhoudende agressie en geweld hebben zij besloten niet mee te gaan naar de aankomende uitwedstrijd tegen Almere City FC op vrijdag 30 september. Dit heeft als direct gevolg dat er geen supporters mee kunnen naar deze uitwedstrijd!

Helaas raakt dit wederom ook goedwillende supporters, wat wij ten zeerste betreuren, maar de veiligheid en een veilige werkomgeving van onze medewerkers op de tribunes, aan de ingangen en op de omlopen moet vanzelfsprekend zijn. Zonder dit is voetbal niet mogelijk.

Namens de hele organisatie van Roda JC steunen wij onze collega’s in hun veroordeling en statement tegen deze incidenten.

Communicatie Roda JC en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie