Hoofdmenu

Open Universiteit start nieuwe reeks Studium Generale publiekscolleges 1 oktober in Heerlen

De Open Universiteit biedt op zaterdag 1 oktober 2022 drie publiekscolleges in het SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen. Traditiegetrouw vormen deze colleges de kick-off van Studium Generale in het nieuwe academisch jaar. De colleges zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Parkstad bibliotheken en onze studiecentra door heel Nederland. Iedereen is van harte welkom, aanmelden kan via de website.

Programma kick-off Studium Generale 1 oktober. De Open Universiteit opent de reeks op zaterdag 1 oktober in SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen, met 3 colleges op één middag. Drie hoogleraren delen bevindingen uit hun wetenschapsgebied met het brede publiek:

12.00 uur: Bart Frijns, hoogleraar Finance ‘Over cultuur, cultuurverschillen en culturele diversiteit en hoe deze financiële beslissingen beïnvloeden’.

13.00 uur: Arno Nuijten, bijzonder hoogleraar Informatiekunde. Over informatieparadoxen zoals ‘Waarom houden we met die ultrasnelle informatietechnologie met zijn allen niet een hoop tijd over?’

14.00 uur: Alexander Peine hoogleraar Cultuur, innovatie en communicatie. Over ‘Oud worden zoals jij dat wil; kan dat straks met behulp van digitale technologie?’

Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Binnenlopen kan vanaf 11.30 uur, Bongerd 18 in Heerlen. Rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens en wethouder Clemens van Onderwijs, Cultuur, Erfgoed en Centrumontwikkeling van de gemeente Heerlen verzorgen de inleiding. Na elk college kan het publiek vragen stellen en is er een korte pauze.

Aanmelden is nu mogelijk via ou.nl/studium-generale. Hier staat ook meer informatie over de overige Studium Generale-colleges die later in 2022 en in 2023 plaatsvinden. Deelname is gratis.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno