Roda JC Kerkrade heeft in een besloten wedstrijd met 2-1 verloren van Borussia Mönchengladbach II

Voor Roda JC speelden elf andere namen dan afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven.
Iets na 12.00 uur begonnen Roda JC en Borussia Mönchengladbach II aan een oefenwedstrijd tijdens deze interlandbreak. In de tweede minuut kwam de thuisclub al op achterstand. Oguzan Büyürkarslan dook op voor Rody de Boer en schoof de bal rustig binnen. Na bijna tien minuten spelen liet De Boer zich zien met een uitstekende redding op een afstandsschot. Uit de hoekschop die volgde moest de doelman opnieuw optreden op een schot van afstand en dit deed opnieuw uitstekend. Na ruim twintig minuten spelen voorkwam Niek Vossebelt een grote kans voor de bezoekers met een sterke sliding.
Na ruim 25 minuten spelen kwam Roda JC goed weg toen Semir Telalovic een prima kans naast kopte. De sterke openingsfase van de bezoekers kwam pas tot een einde toen het eerste echte gevaar van de thuisclub zich aandiende. Een scherpe voorzet van Jamil Takidine die bijna in eigen doel werd gewerkt door Jamil Najjar, maar de bal ging over. Na een klein halfuur wist Phil Sieben buitenspeler Arjen van der Heide te bereiken. De aanvaller sneed naar binnen en schoot maar net naast. Tien minuten later kreeg Roda JC een vrije trap op de rand van het Duitse strafschopgebied. Waar Van der Heide nog in de muur schoot, was de rebound van Mohamed Mallahi goed gemikt, maar doelman Jan Olschowsky pakte zijn schot uitstekend. In de 41e minuut wisten de Limburgers op gelijke hoogte te komen. Een, van richting veranderde, vrije trap van Van der Heide zorgde voor de 1-1.

Kort voor rust kreeg Jamie Yayi Mpie nog een prima kans in de omschakeling. Waar de spits misschien had moeten kiezen voor één pass op de vrijstaande Sami Ouaissa, besloot de Belg voor eigen succes te gaan. Doelman Olschowsky had zijn schot klemvast.

Na rust was de eerste serieuze aanval van Roda JC. Een knappe actie van Sieben leidde tot een voorzet van de Duitser. Sami Ouaissa probeerde het ineens. Zijn schot was hard, maar recht op de doelman af. Kort hierna sneed Mohamed Mallahi naar binnen en zocht de lange hoek. Zijn poging ging een half metertje naast. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Een voorzet werd niet goed verwerkt waardoor Telalovic kon binnen schieten.

Na bijna één uur spelen leek Van der Heide opnieuw gelijk te maken. Een voorzet van Takidine was perfect op maat, maar de kopbal van de vleugelspeler ging voorlangs. Na ruim 65 minuten spelen zette Ali Barak een prima aanval op over de linkerkant en met wat fortuin kreeg Mallahi de bal mee. Helaas miste de poging van de vleugelspeler hierna kracht. Niet veel later kreeg invaller Saydou Bangura een goede kopkans, maar deze miste de juiste richting.
Met nog iets meer dan een kwartier te spelen voorkwam Barak met een uitstekende sliding de 1-3 van Ryan Naderi, die in het strafschopgebied mocht uithalen. Kort voor het einde van de wedstrijd wist De Boer in een één-tegen-één situatie nog knap te voorkomen dat de achterstand groter werd. In de laatste minuut kreeg de thuisclub nog één een goede kans uit een counter. Bangura bereikte Van der Heide. De buitenspeler probeerde het op de korte hoek, maar zonder succes. Mede hierdoor bleef het bij 1-2.