Hoofdmenu

Dutch Mountain Film Festival vertoont film in koeienstal Hemelrijk

Op donderdag 6 oktober 2022 om 19.30 uur presenteert het Dutch Mountain Film Festival een speciale filmvertoning op locatie. De film ‘Vedette’ (2021) over een indrukwekkende koe wordt getoond in de koeienstal van boerderij Hemelrijk in Ransdaal. De filmvertoning in het Limburgse Heuvelland is een opmaat naar het Dutch Mountain Film Festival dat plaatsvindt van 1 t/m 6 november 2022 in Heerlen en Aken. 

Boerderij Hemelrijk en boer Jos Soogelee spelen de hoofdrol in de documentaire ‘De Toekomst van het Hemelrijk’ die vorig jaar te zien was tijdens de Award Night van het Dutch Mountain Film Festival. In de film Vedette (2021) van Claudine Bories en Patrice Chagnard komen een aantal thema’s aan bod die aansluiten bij de documentaire. De kloof tussen stad en platteland en de druk op het boerenleven door verregaande regelgeving en de vestiging van stadsbewoners komen in beide films aan bod.

Met de film ‘Vedette’ willen de makers laten zien dat elke koe uniek is. Tegelijkertijd schetst de film humoristische portretten van de bewoners van een bergdorp in de Zwitserse Alpen. De film volgt in een aantal hoofdstukken het leven van koe Vedette, de koningin van de alm. Het is moeilijk om niet van deze koe te gaan houden, wanneer ze op haar oude dag vriendelijk in de cameralens kijkt.

Meer informatie en tickets: www.dmff.eu

Foto DMFF.