Sv Abdissenbosch krijgt te weinig na  spannend duel .

Door Theo Hörk en  Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Zondag stond de 1e thuiswedstrijdwedstrijd , thuis tegen mede promovendus Vijlen op het programma. Ten opzichte van vorig seizoen had Vijlen zich op  5 posities aanzienlijk versterkt. Op het laatste moment bleek dat keeper Bram toch in staat was om te keepen, waardoor de wedstrijd met enige vertraging startte.

Al snel werd duidelijk dat Abdissenbosch voetballend meer bracht, doch Vijlen levensgevaarlijk was met hun reactie voetbal.  In de 20e minuut kwam VV Vijlen op voorsprong door een zinderende schot van Mike  Bleser, een van de nieuwkomers . Daarna ging Abdissenbosch op jachtnaar de gelijkmaker. In de 24e minuut diende zich de eerste kans aan, die echter door Shawn niet benut kon worden . Vlak hierna scoorde Vijlen, de 0-2. Aan dit doelpunt hing een dikke buitenspel lucht, doch scheidsrechter keurde het doelpunt goed, ondanks de buitenspel  aanduiding door de grensrechter.

Abdissenbosch gaf niet op , Vlak voor rust verlengde Noah een voorzet die door  Jarno keihard tegen onderkant lat gekopt werd. De scheidsrechter gaf aan dat de bal de lijn had gepasseerd, ondanks felle protesten van keeper en grensrechter. Deze 1-2 kwam op een juiste moment vlak voor rust.

Na rust toonde Abdissenbosch enige mooie combinaties, die tot gevaar voor het doel van Vijlen leidden. Uit een , voetbal technische perfecte aanval, uitgevoerd door Jarno, Quinten en Noah  scoorde Noah de gelijkmaker. Het was de verwachting dat de thuisploeg zou doordrukken, aangezien het team van Vijlen steeds verder terug zakte.

Echter uit een spaarzame aanval scoorde Vijlen totaal onverwacht een treffer. Hier ging een ongelukkige situatie aan vooraf, 2-3. Daarna bleef de thuisploeg aandringen doch Abdissenboschh kon geen van de riante kansen omzetten in een doelpunt. Zo redde  de keeper in de 75e minuut  knap op moment dat Noah op hem afstormde. En sprong vlak voor het eindsignaal de bal van Noah zijn  voet, waardoor de geplande lage voorzet in het 5 meter gebied ,waar diverse spelers in afwachting waren om de bal in het doel te tikken, niet tot uitvoering kwam.

Ondanks het verlies was  trainer Kenneth positief over het vertoonde veldspel, dat weer beter was dan tijdens de eerste wedstrijd tegen Eikenderveld.

Al met al voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen de  wedstrijd bij Passart volgende week, tegenmoet te zien