Hoofdmenu

Basisschoolkinderen vragen samen met bakkerij, burgemeester en wethouder aandacht voor gezond ontbijt

 

Gisterochtend schoven 8 leerlingen van de leerlingencommissie van basisschool de Triangel uit Gulpen hun voeten onder de tafel in de raadzaal voor een gezamenlijk ontbijt. Dat deden zij samen met burgemeester Nicole Ramaekers, wethouder Frans Derksen en een afvaardiging van bakkerij Paulissen uit Gulpen.

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt en wordt georganiseerd door stichting Ambachtelijke Bakkerij. Met het gezamenlijk ontbijt geven alle deelnemers het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waaraan ruim 200 gemeenten in heel Nederland deelnemen. De leerlingen genoten van een ontbijt dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In het ontbijtpakket zaten onder andere volkorenbolletjes, volkorenbrood en volkoren krentenbollen van bakkerij Paulissen én gezond beleg. Verder was er de keuze uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

“Als gemeente willen we het belang van een gezond ontbijt blijven onderstrepen”, licht burgemeester Ramaekers toe.Het is namelijk helaas een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. We zijn blij met de betrokkenheid en ambachtelijke bijdrage van onze eigen lokale bakkerij Paulissen”. Wethouder Derksen (Sociaal Domein) vult aan: “Daarom doen we niet alleen één keer per jaar mee aan het burgemeestersontbijt, maar stellen we in Gulpen-Wittem structureel, elke dag, jeugdontbijtjes beschikbaar voor gezinnen met kinderen die niet zo’n brede beurs hebben. Ik roep dan ook elke inwoner die hiervoor in aanmerking denkt te komen op om zich melden bij ons!”

Neem voor meer informatie over het jeugdontbijt in Gulpen-Wittem óf om u aan te melden voor deze regeling contact op met de gemeente door te bellen naar 14 043 of een e-mail te sturen naar info@gulpen-wittem.nl.

Foto Gemeente Gulpen-Wittem