De afgelopen weken ontvangen wij steeds meer meldingen over defecte straatverlichting. Als gemeente zijn wij met Enexis in gesprek om ervoor te zorgen dat de storingen worden opgelost.

Het in- en uitschakelen van de straatverlichting gebeurt met een schakelsignaal. Het versturen en het ontvangen van dit signaal valt onder de verantwoordelijkheid van netbeheerder Enexis. In de ontvangst van dit signaal is een storing opgetreden, waardoor de straatverlichting niet of verkeerd schakelt. Daardoor brandt de straatverlichting soms niet  in gehele straten of delen van straten of op verkeerde momenten. De storing doet zich nog steeds in de hele provincie Limburg voor. Enexis werkt op dit moment hard aan een oplossing, zodat alle lantaarnpalen het zo snel mogelijk weer goed doen. Zodra het probleem verholpen is zullen wij u via een nieuwsbericht informeren.

Mocht er in de tussen tijd in uw straat een storing in de straatverlichting optreden, kunt u deze storing melden bij Spie Infratechniek. Dit bedrijf verricht voor de gemeente Kerkrade het onderhoud aan de openbare verlichting.

Werkwijze:

  • Noteer het nummer (van boven naar beneden gelezen) dat op de betreffende lichtmast vermeld  staat.
  • Geef de straatnaam en het lichtmastnummer door aan SPIE via het telefoonnummer    088 -94 50 850. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 17.30 uur (uitgezonderd feestdagen).
  • Maak de melding zo compleet mogelijk door aan te geven wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld: lamp knippert, lamp brandt niet, meerdere lampen branden niet, armatuur hangt los, deurtje van mast is verwijderd of hangt los, lichtmast is aangereden enz..
  • Buiten kantooruren hoort u op dit nummer een meldtekst waarin in u wordt verzocht de eerstvolgende werkdag binnen kantooruren terug te bellen.
  • Uw melding kunt u ook per e-mail verzenden via het e-mailadres: service.zuid.infratechniek@spie.com

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno