Op maandag 17 oktober verzorgt Henk Henczyk van de Paddenstoelenstudiegroep Limburg voor het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg een lezing over paddenstoelen.

Tijdens deze lezing zal Henk ons inwijden in de wonderlijke wereld der zwammen. Hij zal ons hun vormen- en kleurenrijkdom tonen, vertellen over de verschillende families, hun (vermeende) giftigheid en hun functie in de natuur. Veel mensen bewonderen paddenstoelen om hun schoonheid, maar weten er eigenlijk maar weinig van. Momenteel schieten de paddenstoelen als uit het niets uit de grond.

Hoe komt het dat ze zo snel kunnen verschijnen. En waarom vind je Vliegenzwammen vooral op de heide en minder in het bos. Of hoe kunnen paddenstoelen tegen de stam van een boom groeien en wat gaat daaraan vooraf. En is het slecht voor een boom als er paddenstoelen op groeien of kan het geen kwaad. Kom u verwonderen over het bijzondere rijk der schimmels.

Aansluitend op de lezing bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de paddenstoelenexcursies die steeds op zaterdag worden georganiseerd door de Paddenstoelenstudiegroep Limburg. Meer info hierover op de lezing zelf.

Deze lezing start om 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade. Een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Foto Olaf Op den Kamp

Geef een reactie