Hoofdmenu

Herfstwandeling Jekerdal Maastricht

Op zondag 23 oktober leiden Herman Langen en Theo Wegh voor IVN Kerkrade een wandeling door het Jekerdal bij Maastricht. De route voert door het Jekerdal waar we de Nekummermolen en de Jekermolen (Molen van Lombok / Dollaert) zullen zien. Ook komen we langs de Apostelhoeve met de daaromheen liggende wijngaarden.

Aan de rand van het Cannerbos ligt het Millenniumbos, een vrij jong bos. In het oude Cannerbos dalen we af naar Chateau Neercanne, het enige terrassenkasteel van Nederland. Aangekomen in Kanne lopen wij via de Smokkelmolen aan de Jeker en het Chateau weer terug naar de parkeerplaats. De als pittig aan te merken wandeling is ongeveer 9 km lang, gaat door heuvelachtig gebied, en vereist zeker een goede conditie!

Onderweg is geen horeca, behalve dan dichtbij het einde van de wandeling in Kanne. Neem dus een goed lunchpakket mee!

Carpool: 9:00 uur Parkeerplaats Discovery Center / Arriva Treinstation Kerkrade, Hambosweg.

Start wandeling in Maastricht: 9:45 Uur vanaf de parkeerplaats van de Jezuïetengrot in het Cannerbos, Von Dopfflaan 4 te Maastricht.

Aanmelden via: ivn.kerkrade@gmail.com

Geef bij de aanmelding aan of u naar de carpoolplek komt of rechtstreeks naar Maastricht gaat.

Foto Herman Langen