Bij SCHUNCK in gesprek over Nederlandse klimaatliteratuur

In samenwerking met de HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen) organiseert SCHUNCK Bibliotheek de leeskring Nederlandse klimaatliteratuur, onder leiding van Lizet Duyvendak.

Bij de leeskring van SCHUNCK wordt onder leiding van een ervaren leeskringleid(st)er tijdens meerdere bijeenkomsten gepraat over boeken, schrijvers en verhalen. De bijeenkomsten vinden plaats op de tweede etage van SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis in Heerlen centrum. In de komende editie wordt aandacht besteed aan de rol van literatuur in de discussie over de klimaatproblematiek. Is literatuur een geschikt middel om actuele problemen te bespreken en hoe moet dat dan? De schrijvers van de te bespreken romans doen op verschillende manieren een poging om hun lezers bij klimaatvragen te betrekken.

Cursisten van de leeskring lezen thuis de te bespreken literatuur, ditmaal drie romans van respectievelijk Renate Dorrestein, Adriaan van Dis en Ellen de Bruin. Deze worden daarna in de groep gezamenlijk besproken, elk in een eigen sessie, aan de hand van de vragen die de docent en de cursisten stellen.

  • Data: 4 en 18 november, 2 december
  • Tijd: 19:00 – 21:00 uur
  • Locatie: Bibliotheek Glaspaleis
  • Kosten voor drie bijeenkomsten: € 22,50,- incl. koffie en thee

Lizet Duyvendak
Lizet Duyvendak werkte als docent letterkunde aan de Open Universiteit. Daarnaast verzorgt ze al sinds jaren cursussen over Nederlandse literatuur voor HOVO-Limburg. Ze promoveerde op een onderzoek naar het Damesleesmuseum en deed onderzoek naar hedendaagse leesclubs. Daarnaast is ze geïnteresseerd in de sociale functie van poëzie: stadsdichters, de Dichters des Vaderlands.

Meer informatie via schunck.nl

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie