Hoofdmenu

‘Wei’: een speciale film voor mantelzorgers

Op dinsdag 8 november 2022 vieren we de Dag van de Mantelzorg. En wie viert, trakteert. Dat doen we met de film ‘Wei’. Een film over en voor mantelzorgers.

Ieder jaar in november wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd. Op deze dag bedanken we mantelzorgers voor het zorgen voor hun naasten.

Het thema dit jaar is:  ‘Held, dat mag ook wel eens gezegd worden’.

Dit jaar vieren we de Dag van de Mantelzorg met een filmvoorstelling, ‘Wei’.

‘Wei’ wordt gratis aangeboden aan mantelzorgers in Brunssum en Parkstad. De film wordt op dinsdag 8 november twee keer vertoond in Filmhuis De Spiegel in de voormalige Royal Bioscoop in Heerlen, zowel in de middag (om 14 uur) als in de avond (20 uur).

U wordt ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai en er is een drankje na de film.
De zaal gaat open om respectievelijk 13.15 uur en 19.15 uur.

‘Wei’ is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en een moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor
te blijven zorgen, juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De documentaire ontleent zijn naam aan een stuk weiland bij Horst, Noord-Limburg, idyllisch gelegen aan een bosrand.

Ruud Lenssen zal de film inleiden en is tijdens de nazit aanwezig om met andere mantelzorgers te praten over gedeelde ervaringen.

Aanmelden. De filmvoorstelling is enkel gratis toegankelijk voor mantelzorgers.
U dient zich vooraf aan te melden bij het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad. Dat kan via: info@mantelzorgparkstad.nl of via (045) 211 4000.

Let op: u moet wel als mantelzorger bij het Steunpunt staan ingeschreven. Bent u mantelzorger maar heeft u zich nog niet ingeschreven? Neem dan contact op met het Steunpunt.

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl.

Foto cover Dag van de Mantelzorg« (Vorig nieuwsbericht)