Heerlen gaat de energietoeslag van 800 euro ook uitkeren aan de groep inkomens tussen de 120 en 130% van de bijstandsnor

Heerlen gaat de energietoeslag van 800 euro ook uitkeren aan de groep inkomens tussen de 120 en 130% van de bijstandsnorm. Dit voorstel van het college is gisteravond unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Hiermee komt Heerlen tegemoet aan de inwoners die net boven de vastgestelde inkomensgrens zitten en waarschijnlijk in vergelijkbare mate te maken hebben met de enorm gestegen energieprijzen.

Peter van Zutphen, wethouder jeugd en armoedebestrijding, welzijn en zorg is blij dat Heerlen extra geld beschikbaar stelt, om de inwoners die niet in aanmerking komen voor de energietoeslag, extra te ondersteunen; “Wij willen in Heerlen echt meer doen voor de mensen met een laag inkomen. Zo krijgen werkenden, ook met een laag inkomen, vaak minder zorg- en huurtoeslag waardoor ze in de problemen komen. Deze groep kan nu in aanmerking komen voor de 800 euro energietoeslag”.

Daarnaast past Heerlen de regels rondom individuele bijzondere bijstand voor de energiekosten aan. Hierdoor kunnen meer inwoners een vergoeding voor hoge energiekosten krijgen vanuit de bijzondere bijstand. Is bijvoorbeeld de (te) ontvangen energietoeslag vanwege de gestegen kosten onvoldoende om de energierekening te betalen, of indien de persoon niet in aanmerking komt voor de energietoeslag, dan kan mogelijk wel vanuit de bijzondere bijstand een vergoeding voor de hoge energiekosten worden ontvangen.

De nieuwe regels treden dinsdag 25 oktober 2022 in werking. Vanaf 25 oktober 2022 is de nieuwe informatie over het aanvragen van de energietoeslag te vinden op de website van de gemeente Heerlen, www.heerlen.nl/energietoeslag-aanvragen.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie