Nederlands-Indische gemeenschap centraal in programmering SCHUNCK tijdens ‘Nederland Leest’

 

In november leest heel Nederland één boek. Bezoekers van SCHUNCK krijgen Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls deze maand cadeau van de bibliotheek.

Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder; het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Ook bij de Heerlense bibliotheek is het boek gratis verkrijgbaar voor iedereen, zolang de voorraad strekt.

Programma SCHUNCK

  • Op 17 november 19:30 uur gaat schrijver Philip Dröge (o.a. bekend van de werken Morsenet en Moederstad) in gesprek met auteur Marion Bloem (bekend van o.a. Matabia en Geen gewoon Indisch meisje) over haar carrière als auteur, haar Indische achtergrond en de Indische gemeenschap. Tickets kosten €5,- en zijn verkrijgbaar via schunck.nl.
  • Uur van de Buurt
    In de maand november staan ook de Uur van de Buurt edities bij SCHUNCK in het teken van Nederland Leest. Tijdens deze bijeenkomsten sluiten sprekers van Stichting Pelitaen Stichting Waringin Zij zetten zich al jaren in voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië en starten vanaf november met openbare spreekuren in SCHUNCK. Deze Uur van de Buurt edities zijn gratis bij te wonen en vinden plaats op de volgende data:

Dinsdag 1 november 10:30 – 12:00 uur, SCHUNCK Heerlerheide
Dinsdag 8 november 10:30 – 12:00 uur, SCHUNCK Hoensbroek
Donderdag 17 november 10:30 – 12:00 uur, SCHUNCK Glaspaleis
Maandag 28 november 14:30 – 16:00 uur, SCHUNCK Heerlerbaan

  • Spreekuur Apa Kabar? (Hoe gaat het met jou?)
    Apa Kabar is een maandelijks spreekuur van, en voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië. Je kunt terecht voor allerlei vragen of gewoon om een verhaal te delen. Je vindt bij ons een luisterend oor en waar nodig helpen we je verder met advies of een verwijzing. Of kom een boek lezen uit de Indië-bibliotheek. De koffie, thee en spekkoek staan klaar! Vanaf 29 november 2022 is er spreekuur op elke laatste dinsdag van de maand van 12:00 -14:00 uur in het SCHUNCK Glaspaleis.

Bekijk het volledige programma op: schunck.nl/nl/bibliotheek/agenda/nederland-leest

 

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie