Van 11 t/m 13 november openen een flink deel van de kunstenaars van Werkplaats K de deuren van hun ateliers voor het publiek. Het kunstenaarscollectief is te gehuisvest in het voormalig schoolgebouw gelegen aan de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West. Bezoekers kunnen de kunstenaars aan het werk zien en met hen in gesprek gaan over de kunstwerken en toegepaste technieken.

Opening
Op vrijdag 11 november vindt om 20.00 uur een bijzondere openingsact plaats. Hiervoor hebben de kunstenaars zich laten inspireren door de uit Mexico afkomstige ‘Fuckup Nights’. Deze events worden inmiddels in meer dan 200 landen uitgevoerd. Aansluitend is Werkplaats K geopend op zaterdag 12 en zondag 13 november van 12.00 tot 17.00 uur.

Open ateliers
De ateliers van de volgende kunstenaars zijn opengesteld: Jos Claesen, Lizzie Veldkamp, Jos Reinders, Sabine Jacobs, Maria Stams, UTA Goebels-Gross, Danielle Posthumus, Hub Pasmans, Slavko Dujic, Maja Hanssen.

Expositie
In de hallen van Werkplaats K tref je werk aan van deze kunstenaars, aangevuld met werk van Edwin Maas, Jet Nuij en Nieke Lemmens (gast). In het atelier van Maria Stams is tevens werk te zien van Jan en Resi Hanssen.

Workshops
Vier kunstenaars zullen gedurende het weekend workshops verzorgen in het eigen atelier of in de hal. Bezoekers kunnen deelnemen aan ‘Dutch Pouring’ door atelier Daan, live portretteren door Gady Mirtenbaum, werken met karton door Liesbeth van Litsenburg en studiofotografie door Jos Reinders.

Concert
Op zondag 13 november vindt er in één van de hallen van Werkplaats K vanaf 11.00 uur een zondagmatinee plaats door Judith Konter (dwarsfluit) en Marina Stricker (piano). Beide muzikanten zijn afkomstig uit Aken. Gratis toegang.

Foto’s Jos Reinders

Geef een reactie