Excursie kasteel Amstenrade en Hoensbroek

Het einde van de bouwperiode van kasteel Hoensbroek sluit naadloos aan op het begin van de bouwperiode van het nabijgelegen kasteel Amstenrade. Wij zijn dan ook verheugd dat beide kastelen in één NKS-excursie te bezoeken zijn.

Op 5 november in de ochtend geeft mevrouw Leila Van Lidth de Jeude – De Marchant et d’Ansembourg, eigenaresse van het particulier bewoonde kasteel Amstenrade, een rondleiding. Na de lunch neemt Anne Rose Orbons, conservator van kasteel Hoensbroek, belangstellenden mee langs de roemruchte geschiedenis van het kasteel dat in het voorjaar in de ANWB-verkiezing (een samenwerking met de NKS) als ‘Allermooiste Kasteel van Nederland’ werd verkozen.

 Voor deze excursie zijn slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u graag mee? Reageer dan snel. Aanmelding

Programma:

10.00 – Ontvangst op kasteel Amstenrade met koffie en vlaai
10.30 – Rondleiding door mevrouw Van Lidth de Jeude – De Marchant et d’Ansembourg
12.00 – Vertrek naar kasteel Hoensbroek
12.15 – Onthulling plaquette ‘Mooiste kasteel van Nederland’
12.30 – Lunch
13.30 – Rondleiding door conservator Anne Rose Orbons
15.00 – Eind excursie

De kosten bedragen € 45,- per persoon.

Door NKS en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie