Gemeenteraad van Maastricht vraagt stad mee te denken over nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Maastricht vraagt inwoners mee te denken over de nieuwe burgemeester van de stad. Huidig burgemeester Annemarie Penn-te Strake neemt afscheid op 1 juli 2023. In de zoektocht naar een opvolger hecht de raad waarde aan de mening van de stad bij het opstellen van de profielschets. Inwoners kunnen hun mening geven op www.mijnburgemeestermaastricht.nl. Het onderzoek kan ingevuld worden tot en met 15 november 2022.

Procedure In de raadsvergadering van 29 november stelt de gemeenteraad vervolgens de profielschets vast. De profielschets zal op www.thuisinmaastricht.nl worden gepubliceerd. Tijdens die vergadering wordt ook de vertrouwenscommissie benoemd die de sollicitaties voor het burgemeesterschap gaat wegen en uiteindelijk een voordracht doet aan de gemeenteraad.

De nieuwe burgemeester start in juli 2023.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie