Tijd voor Jingle Bells in Kerststad Valkenburg 2022

De voorpret voor kerst kan al beginnen. Vanaf 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023 is Valkenburg aan de Geul omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Gedurende meer dan 50 dagen kun je jezelf helemaal onderdompelen in de kerstsfeer in Valkenburg. Zowel ondergronds als bovengronds bestaat de betovering uit kerstmarkten, voorstellingen van het kerstverhaal, wandelingen in kerstsfeer en de kerstparade. Daarnaast brengen de Kerstman en zijn elfjes enkele nieuwigheden met zich mee naar Valkenburg. Kerststad Valkenburg werd dit jaar niet voor niets uitgeroepen tot Best Christmas Destination van Nederland. 

 

Noviteiten Kerststad Valkenburg 2022

 

  • 15 jaar Landal Christmas Parade: de 2022-editie van de Landal Christmas Parade is extra feestelijk. De kerstparade trekt dit jaar namelijk voor de vijftiende keer door de straten van het historische centrum van Valkenburg. Je kunt het spektakel van de Landal Christmas Parade aanschouwen van 19 november t/m 21 december op woensdagavond om 19.00 uur en op zaterdagavond om 19.30 uur. De route vind je op kerststadvalkenburg.nl
  • Wellicht ken je hem nog uit voorgaande edities: Prof. Dr. Falckenstein. Hij maakt in 2022 zijn terugkeer naar Kerststad Valkenburg als hulp van de Kerstman. Je ziet hem gegarandeerd langskomen in de parade op woensdag- en zaterdagavond. Daarnaast tref je hem op donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.30 en 17.30 uur in het centrum van Valkenburg met zijn Magicallibrator om positieve in opdracht van de kerstman op te halen.
  • 3D-schilderingen in MergelRijk: speciaal voor kerst in MergelRijk zijn er drie nieuwe 3D-schilderingen gemaakt in kerstsfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwballengevecht met een sneeuwpop? Kom het zelf bekijken en plan je bezoek.
  • Nieuw! Kribkeswandeling Sibbe. Vorig jaar genoot je tijdens de Kribkeswandeling Schin op Geul al van het kerstgevoel rondom Kerststad Valkenburg, dit jaar is de Kribkeswandeling Sibbe aan het aanbod toegevoegd. In en rondom Sibbe leidt een prachtige wandeling je  langs tal van kribkes. Een ideale gelegenheid om de kerstsfeer in de omgeving van Valkenburg in alle rust te verkennen. De Kribkeswandelingen zijn te lopen tussen 6 december 2022 en 6 januari 2023.

Bovengrondse en ondergrondse belevingen

Als vanouds proef je de kerstsfeer niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond. Je vindt kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Nog meer ondergronds kerstplezier vind je in de kerstgrotten van MergelRijk en Winter Wonderland. In het Sprookjesbos neemt een verhalenverteller je mee naar de groeve van het park. Boven de grond vind je Santa’s Village op het Theodoor Dorrenplein en zijn er tal van wandelingen waarmee je de kerstsfeer in en rondom Valkenburg kunt proeven. De 3 routes van de Route d’Amuse verleiden je met heerlijke versnaperingen onderweg. Tijdens de Kribkeswandelingen ontdek je de kerstsfeer in alle rust en de Christmas Shadow Lights route toont je de highlights van Valkenburg op unieke wijze met speciaal ontworpen lichtboxen. Ook de ganzen van de ganzenparade zijn weer van de partij en waggelen onder muzikale begeleiding op dinsdag 27 december tussen 14.00 en 18.00 uur door het centrum van Valkenburg.

 

Tickets & bereikbaarheid

Plan je bezoek aan Kerststad Valkenburg vooraf en tijdig om rijen en teleurstelling te voorkomen. Tickets van de verschillende activiteiten zijn nu al online verkrijgbaar via www.kerststadvalkenburg.nl/tickets. Met het openbaar vervoer is Valkenburg goed bereikbaar met de treinen van Arriva. Voor slechts 5 euro koop je een treinticket waarmee je met 1 volwassene en 1 kind van en naar Kerststad Valkenburg reist. Kom je toch met de auto? Bereid je bezoek dan extra goed voor en koop vooraf uw parkeerticket voor verschillende weekenden in december (9/12 – 11/12 & 16/12 – 18/12) en tijdens de kerstvakantie (23/12 – 30/12). Wil je genieten van meer rust en ruimte tijdens je bezoek aan Kerststad Valkenburg? Breng dan een bezoek op een doordeweekse dag.

Foto Tom de Cock

 

 

 

Geef een reactie