Sv Abdissenbosch  komt net tekort tegen sterk Vaesrade.

Afgelopen zondag ontving SV Abdissenbosch met Vaesrade  een van de teams met duidelijke promotie aspiraties; de 2e plaats vlak  achter UOW weerspiegelde de goede competitiestart van hen.

Deze wedstrijd werd dan ook als een mooie uitdaging voor de mannen van Abdissenbosch  gezien. Men startte furieus en liet zien niet onder de indruk te zijn van de eerdere resultaten van Vaesrade.

Op een felle , doch correcte manier werd de strijd gevoerd met het ervaren team van de tegenstander. Dit leidde tot een intens gevecht met name op het middenveld. Ook de vleugelverdedigers van Abdissenbosch dekten scherp en voorkwamen hiermee dat Vaesrade in hun spel kwam.

Geleidelijk aan kwam  de voorhoede van  Abdissenbosch beter in de wedstrijd. In de 29e minuut kwam  de thuisploeg voor de eerste keer in kansrijke positie, gevolgd door een dot van een kans  in de 40e minuut. Na een knappe actie van Jarno Michorius, die zowel de vleugelverdediger  als doelman passeerde, lukt het Noah van Horssen niet om diens voorzet met een doelpunt te bekronen. Dit zou een beloning zijn geweest voor de hard werkende en goed spelende thuisploeg.

Vlak voor rust leek Vaesrade alsnog uit het niets op voorsprong te komen, doch met een geweldige redding werd dit voorkomen door doelman  Bram Vervuurt.

Na rust stond er een getergd Vaesrade op het veld. De door  trainer Kevin Stawenga uitgevoerde wissel, Marvin de Winter  voor Kevin De Debije, zorgde voor meer balans en duelkracht. Abdissenbosch kreeg meer moeite om onder de druk van Vaesrade uit te voetballen. In de 55e minuut kon centraal verdediger Wanya Freeman nog redding brengen. Enige minuten leidde een hoekschop , die voor de voeten van invaller De Winter viel tot de 0-1 voorsprong. Dit doelpunt werd met een grote opluchting door trainer en reserves gevierd.

Dit openingsdoelpunt gaf Vaesrade een boost, waarbij de druk door hen verder verhoogd werd. Net voordat Abdissenbosch aanvallend wilde wisselen leidde een ongelukkige sliding van de sterk spelende Jelle Hendriks tot een terechte penalty. Hieruit scoorde Vaesrade de bevrijdende 0-2. Daarna trachtte Abdissenbosch het tij te keren. Het werd echter steeds lastiger de voorhoede spelers te bereiken. In de 83e minuut leek een knap schot van Kay Hintjes doel te treffen, doch de doelman tikte dit schot knap over de lat. Een laatste slot offensief leidde nog tot een mogelijke handsbal, die echter door de leidsman werd weg gewuift.

Ondanks het 0-2 verlies mag Abdissenbosch terug zien op een prima wedstrijd, die voldoende perspectief biedt voor de komende wedstrijden.