Hoofdmenu

Gewichtheffer Daan Huits Nederlands kampioen O18

 

 

Gewichtheffer Daan Huits (16) uit Simpelveld is bij het NK- jeugd in Amsterdam eerste geworden bij de mannen in de leeftijdscategorie tot 17 jaar, in de gewichtsklasse tot 73 kg.  Het toptalent van KSV Helios Simpelveld werd ook winnaar bij de mannen 13 – 17 jaar over alle gewichtsklassen gezien.

Op het onderdeel trekken realiseerde Daan Huits 83 kilo, wat opnieuw een verbetering van zijn persoonlijk record was. Bij het stoten realiseerde de atleet 98 kilo. Zijn pogingen op 102 en 105 kilo werden door de jury afgekeurd.

Zaterdag 12 november moet Daan Huits opnieuw vol aan de bak. KSV Helios, dat na ruim een jaar een herstart maakt in de Duitse competitie, komt dan voor haar eerste competitiewedstrijd in Keulen aan de halter tegen Kölner Athleten-Club 1882.

Naast Daan Huits heeft Helios trainer-coach Ralph Aretz voor de seizoenouverture in de Regionalliga de beschikking over Nina en Dani Steinschuld, Max Vanhouttem en Bas Goorden. Voor Erwin Rasing die in het verleden ook enkele jaren voor Köln AC tilde wordt het duel een weerzien met oude bekenden. Helios langjarige sterkhouder Erwin Rasing, die recentelijk zijn atletenloopbaan beëindigde zal Aretz als assistent ondersteunen.

Foto®ParkstadActueel(Volgend nieuwsbericht) »