Hoofdtrainer Maurice Verbunt bezig aan laatste seizoen bij Groene Ster

Na zes seizoenen met vele succesvolle hoogtepunten vertrekt hoofdtrainer Maurice Verbunt aan het einde van het huidige seizoen 2022-2023 bij derde divisionist Groene Ster.

Maurice Verbunt en Groene Ster blikken terug op een succesvolle langdurige samenwerking. In zijn tweede seizoen (2018-2019) behaalde Groene Ster het kampioenschap in de hoofdklasse B en werd de promotie gevierd naar de Derde Divisie Zondag. In dat successeizoen werd de ‘dubbel’ gepakt door tevens de districtsbeker van district Zuid II te winnen. Daarnaast kroonde Groene Ster zich in twee seizoenen tot een echte cupfighter met historische bekerduels tegen de eredivisieclubs Heerenveen, VVV-Venlo en AZ Alkmaar.

Eredivisionist VVV-Venlo werd op een volgepakt sportpark Pronsebroek in oktober 2019 uitgeschakeld door Groene Ster. De seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 werden vanwege het coronavirus vroegtijdig afgebroken. Het eerste volledige seizoen 2021-2022 in de Derde Divisie Zondag werd afgesloten met een verdienstelijke zesde plaats, in de tweede periode werd de periodetitel gemist op één doelpunt. Dit seizoen bezet Groene Ster na veertien wedstrijden een vijftiende plaats in de Derde Divisie Zondag.

Maurice Verbunt over zijn besluit: “Dankbaar en trots heb ik 6 jaar met veel plezier en passie mogen werken bij een fantastische club op een hoog niveau met een fijne spelersgroep en technische staf. De vele mooie momenten en herinneringen zal ik koesteren. De beslissing van mijn keuze is dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Echter na lang wikken en wegen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. We hebben de laatste jaren aardige stappen vooruit gezet en ik zal er ook alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten. Ik voel me vereerd om te hebben mogen werken binnen deze familievereniging waar ik en mijn gezin veel vrienden voor het leven hebben gemaakt.”

Groene Ster-voorzitter Jos Op ’t Eijnde: “Wij hebben als bestuur en vereniging met Maurice Verbunt als hoofdtrainer zes seizoenen prima samengewerkt en fantastische successen geboekt. Je weet dat na zo’n lange periode van samenwerking dit moment er eens aankomt. Maurice Verbunt heeft optimaal gepresteerd met ons eerste elftal. Daarnaast had hij een brede belangstelling voor alle geledingen binnen de club. Wij bedanken Maurice nu dan ook al voor zijn vakmanschap, inzet, gedrevenheid en betrokkenheid bij onze vereniging en wensen hem en zijn gezin alle goeds voor de toekomst. Echter afspraak is dat Maurice met zijn staf en spelersgroep er alles aan zal doen om het huidige seizoen op een goede manier af te sluiten.”

Dit betekent dat er een vacature hoofdtrainer van RKSV Groene Ster is voor het seizoen 2023-2024. Belangstellenden kunnen reageren door een e-mail te sturen naar voorzitter@groenester.nl of telefonisch via 06 1001 7082.

Door Paul Kroes /Groene Ster en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie