Spektakel in Oirsbeek; Alfa Sport- KVC Oranje 3-3

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Zondagmiddag, even na tweeën. Het is nog droog, maar wel al waterkoud, in de Alfa Arena in Oirsbeek, waar de competitiewedstrijd Alfa Sport-KVC Oranje geprogrammeerd staat. Echter, donkere wolken hebben zich boven het sportcomplex samengepakt en beloven weinig goeds. Om half drie blijkt dat de hemel de onheilspellende belofte waar maakt, zij het gematigd. Gestaag vallen druppels naar beneden en besprenkelen de plastic sprieten binnen de lijnen alsook de hoofden van de toeschouwers. Dat zijn er amper 50, niet gek, gezien de weersomstandigheden, die gedurende de wedstrijd niet zullen verbeteren. Je moet hondstrouw zijn aan je clubje om in deze omstandigheden een (voetbal)wedstrijd buiten te willen bekijken.

Kijken kan ook anders zo blijkt. De Limburger is -in persoon van Danique eijkenboom- uitgerukt om aandacht te schenken aan de activiteiten van Alfa Sport op social media. De club uit Oirsbeek maakt het voor haar aanhang mogelijk om de wedstrijd digitaal te volgen. Jeugdige ideeën en initiatieven hebben dit mogelijk gemaakt.

Maar dat alles terzijde, de wedstrijd wordt door scheidsrechter Andre Pennings uit Jabeek met een eerste fluitsignaal in gang geschoten. In eerste instantie gebeurt er niet echt veel. KVC Oranje staat goed, combineert aardig en geeft weinig weg. Na afloop blijkt in ieder geval dat de technische staf dat zo gezien heeft.  Ook Alfa Sport staat, zoals dat heet, goed, met als gevolg dat kansen uitblijven. Dan echter verandert de situatie compleet. Twee keer balverlies aan bezoekerszijde, twee keer een flitsende counter van de thuisclub en het staat 2-0. De eerste treffer komt na een fraaie solo op naam van Dylano van Dijk, de tweede wordt, na prima voorbereidend werk van Stan Wolters, gemaakt door Daan Pinckers. KVC Oranje lijkt rijp voor de sloop, want het mag nog van geluk spreken dat Guy Hermens tussen de bedrijven door niet ook nog het net weet te vinden. Hij pegelt geheel vrijstaand over de veste van doelman Lars van der Weide.

Maar zie, de ploeg van trainer Paul van Putten toont, net als in Bocholtz bij WDZ, over veerkracht te beschikken. Het voetbal wordt met de minuut beter en de kansen rijgen zich aaneen. Eerst kopt Shensley Angela na een vrije trap van Scott Vienerius op rechts vrijstaand naast, even later schiet hij na een uitstekende voorzet van Lloyd Vromen vanaf links boven thuisclubkeeper Boyd Derksen en  via de lat over. De 2-1, op dat moment dik verdiend, kort er toch nog voor de rust. Scott Vienerius stuurt Tom Komnings op rechts diep, Konings levert een perfecte voorzet af en Chris Frauenrath tekent voor de treffer. KVC Oranje heeft dan pakweg twintig minuten uitstekend combinatievoetbal laten zien. Tom Konings zou na afloop in eigen gelederen tot ‘Man of the Match’ zijn uitgeroepen, ware het niet dat hij deze dag andere verplichtingen heeft.

Het uitstekende slot in de eerste helft van KVC Oranje-zijde krijgt na de hervatting in eerste instantie geen voortzetting. Alfa Sport heeft nu meer controle. Sterker nog, de ploeg van trainer Martin Vrösch krijgt kansen en komt zelfs op 3-1, op dat moment niet tegen het spelbeeld in. Doelpuntenmaker deze keer is Tijmen Dassen, die na een parade van KVC-goalie Lars van der Weide in de rebound kan intikken. Andere kansen van de thuisclub zijn dan al onbenut gebleven.

Nog in dezelfde minuut is Shensley Angela dicht bij de 3-2, maar zijn inzet gaat voorlangs. Diezelfde Angela kopt niet veel later alsnog, op aangeven van Scott Vienerius, de 3-2 in de rechter bovenhoek achter Boyd Derksen. Tien minuten later krijgt Tristan Yigit zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Andre Pennings en moet vertrekken. KVC Oranje staat nu met een man meer binnen de lijnen en gaat nadrukkelijk op zoek naar de 3-3. Het zit de mannen van Van Putten echter niet mee. Bob Roberts raakt met zijn verkeerde (lees: linker) been de lat boven Derksen en Niels Lanckohr ziet zijn inzet met rechts op de linker paal naast diezelfde Derksen eindigen. Aangetekend moet hierbij overigens nadrukkelijk dat Alfa Sport ondanks de numerieke minderheid blijft zoeken naar een doelpunt en een aantal keren ook dichtbij is.

De 3-3 komt er uiteindelijk toch. Shensley Angela wil vanaf links met zijn rechter de rechter benedenhoek van het doel van Boyd Derksen zoeken. Zijn schot wordt echter van richting veranderd en komt voorbij de tweede paal voor de voeten van Chris Frauenrath. De ervaren KVC-topscorer behoudt het overzicht en legt de bal voor de voeten van de mee opgerukte Ruud Vanhauten. Niet gek dat deze twee elkaar blindelings vinden; ze spelen al zo’n twintig jaar -binnen en buiten KVC Oranje- samen. Vanhauten weet de voorzet op waarde te schatten en zorgt met een intikker voor de gelijkmaker: 3-3.

Kort voor het einde van de reguliere speeltijd krijgt Alfa Sport niet ver buitende zestien van de bezoekers een vrije trap, dit na een overtreding van Scott Vienerius. Voordat de vrije trap wordt genomen is er tumult. Aan het eind daarvan blijkt dat Dylano van Dijk van de thuisclub rood heeft gekregen van referee Andre Pennings, waardoor Alfa Sport met zijn negenen verder moet. De vrije trap gaat over en de tijd blijkt te kort voor KVC Oranje om alsnog de volle buit te pakken. Dat zou wellicht ook te veel van het goede zijn geweest voor de ploeg uit Bleijerheide.

Een waar spektakelstuk, niet altijd goed, wel uitermate onderhoudend en tot het eind zeer spannend, is geëindigd in een verdiend gelijkspel. Waren de weersomstandigheden (vooraf) alles behalve uitnodigend om de wedstrijd te bezoeken, de thuisblijvers hebben deze keer dus geen gelijk gekregen, uitgezonderd natuurlijk degenen die de wedstijd via social media hebben kunnen volgen.

 

 

Geef een reactie