Energiesubsidie voor vrijwilligersorganisaties

Heerlen maakt 200.000 euro vrij voor de continuïteit van vrijwilligersorganisaties. Het college heeft ingestemd met een tijdelijke subsidieregeling om vrijwilligersorganisaties te compenseren voor de gestegen energiekosten. Verenigingen en stichtingen met een eigen energiecontract komen in aanmerking. De regeling heeft betrekking op de periode november 2022 tot en met maart 2023. De subsidie bedraagt maximaal 50% van het gestegen voorschotbedrag.

Wethouder Financiën en Sport Martin de Beer: “De bijdrage die vrijwilligersorganisaties aan onze samenleving leveren is voor veel Heerlenaren onmisbaar. Door de stijgende energiekosten staat een deel van deze organisaties onder druk. Met deze tijdelijke subsidie helpen we de organisaties die het hard nodig hebben de winter door.”

Subsidie aanvragen. Ga door naar de webpagina binnen deze site waar u de energiesubsidie voor vrijwilligersorganisaties kunt aanvragen.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie