CCH-Gebrook – Installatie Grootvorst sjtadsvastelaovesvereniging Hoensbroek

Op 12 november jongstleden heeft de sjtadsvastelaovesvereniging CCH na een periode van vier jaar zonder Grootvorst deze traditie in ere hersteld. Burgemeester Roel Wever werd in het bijzijn van een groot aantal Breuker en Breukerinnekes geïnstalleerd. Tevens werd op dezelfde avond ook wethouder Martin de Beer gesierd met de Orde van Verdienste van het CCH.

Traditioneel wordt de positie van Grootvorst ingevuld door de burgemeester van ‘Groeët Gebrook’. De laatste burgemeester die deze eervolle taak heeft ingevuld was Ralf Krewinkel. Na het vertrek van Krewinkel bij de gemeente Heerlen brak een periode aan waarin de invulling van het burgemeesterschap van tijdelijke aard was. Na het aanstellen van Roel Wever als burgemeester van Heerlen heeft het CCH Wevers gevraagd om net als zijn voorgangers, als Grootvorst, het Breuker paradies te dienen. Zeer vereerd heeft de burgemeester dit verzoek aanvaard en zo geschiedde zijn installatie in het Kasteel van Hoensbroek.

In de periode waarin het CCH geen Grootvorst had, was Breuker jong Martin de Beer een belangrijk aanspreekpunt binnen de gemeente Heerlen. Als wethouder en locoburgemeester van de Gemeente Heerlen was hij daarnaast meermaals de aangewezen persoon om de sleutel van Gebrook over te dragen aan de Sjtadsprins. Als dank voor zijn inzet voor het Narrenriek Gebrook en het CCH werd hij door, inmiddels oud-president Ton Toussaint, geëerd met de Orde van Verdienste.

Foto CCH-Gebrook

Geef een reactie