Wayland Real Estate koopt brownfield-locatie in regio Parkstad

Wayland Real Estate is per 1 november 2022 eigenaar van een kavel op bedrijventerrein Julia in Kerkrade. De kavel ligt direct naast het nieuwe Europese hoofdkantoor van Ranpak, wat op dit moment wordt gebouwd. Voorheen stonden op deze locaties de fabriekshallen van Laura Metaal. In 2023 start Wayland Real Estate met de ontwikkeling van DC Parkstad. Een nieuw en modern logistiek centrum van ca. 15.600 m2 met BREEAM-certificering.

 De regio Parkstad is de laatste jaren sterk gegroeid. “De euregionale ligging van het gebied, maakt Parkstad een logistieke hotspot met veel potentie”, vertelt Arnaud van der Eijk, directeur Wayland Real Estate. “Zeker nu de bereikbaarheid verbeterd is, wordt deze locatie steeds interessanter voor logistieke dienstverleners met internationaal transport. Succesvolle bedrijven als Amazone en JD Sports kozen al voor een distributiecentrum in de regio Parkstad.”

 DC Parkstad wordt een modern en duurzaam distributiecentrum. Het bedrijfsgebouw krijgt een oppervlakte van ca. 15.600 m2 en zal bestaan uit een warehouse, mezzanine en kantoor. Bij de ontwikkeling van DC Parkstad streeft Wayland Real Estate naar een multifunctionele ontwikkeling, die zowel geschikt is voor logistiek als maakindustrie. Vanzelfsprekend worden de laatste ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid en energiezuinigheid toegepast in het nieuwe bedrijfsgebouw. Het nieuwe pand zal door zijn duurzame karakter een positieve invulling geven in de omgeving.

Met het verdwijnen van de steenkolenmijnen in de vorige eeuw en het faillissement van de staalfabriek Laura Metaal is veel werkgelegenheid in de regio verdwenen. Het nieuwe Europese hoofkantoor van Ranpak creëert werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen. En met de komst van DC Parkstad wordt daar nog een schepje bovenop gedaan.

Bedrijventerrein Julia beter bereikbaar dan ooit. In het zuiden van Limburg vlak bij de grens met Duitsland, ligt het bedrijventerrein Julia. Dit terrein heeft een centrale ligging vooral voor internationaal transport. Binnen enkele minuten bereik je de N300, met een directe aansluiting op de A79. Sinds de opening van de Buitenring in 2019 zijn de bedrijventerreinen in de hele regio Parkstad een stuk beter bereikbaar. Met name vrachtverkeer hoeft niet meer door de steden, maar kan via de Buitenring direct naar de bestemming.

Wayland Real Estate ontwikkelt toekomstbestendig vastgoed. Of het nu gaat om woningen, distributiecentra, zorgcomplexen of business units, bij ieder project houden we rekening met zowel duurzaamheid als de toekomstige meerwaarde. We komen met de beste oplossing voor ieder vraagstuk over vastgoedontwikkeling en inventariseren eerst de wensen van de (toekomstige) opdrachtgever. Met deze aanpak zorgen we ervoor dat gebouw en omgeving perfect bij elkaar passen.

Foto Wayland Real Estate

 

Geef een reactie