KSV Simson op drempel finale Oberliga na overwinning in bedevaartsoort  

 

KSV Simson Landgraaf won gisteravond het eerste halve finale duel van de Oberliga Play offs. In bedevaartsoort Lünen werd het ambitieuze Lünnen-Süd met 22-27 verslagen. In de bloedspannende wedstrijd maakte het Landgraafse team na de pauze (ruststand 13-13 het verschil. Cruciaal waren de overwinningen van Ibrahim Tabaev, die in 80 kg klasse Vrije Stijl Stephan Obst na een partij over drie ronden met 6-9 versloeg, en touché overwinningen van Csilla van Os en Olga Zakrzewska, van KSV Simson.

 Zaterdag 3 december worstelt KSV Simson om 19.30 uur in sporthal Baneberg de returnwedstrijd om de finale plaats tegen VfK Lünen- Sud. Simson start dus met een voorschot, maar de strijd om de finaleplaats is nog niet gestreden. Lünen-Süd, dat in de voorronden ongeslagen bleef en in de kwartfinale het sterke Germania Krefeld uitschakelde, wil per se promoveren naar de tweede Bundesliga. In Landgraaf wil de vereniging dan ook een nog sterkere ploeg op de mat brengen.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie