Nadat vorige week vrij onverwacht de eerste periode werd gepakt, stond gisteren weer een belangrijke pot op de kalender. We mochten op bezoek bij directe concurrent Vaesrade waar we vorig jaar twee keer van hadden verloren. Destijds brachten ze veel power dus we wisten wat we konden verwachten.

Desondanks was het binnen een minuut bijna raak na een goede lange bal maar matig afronden. We zakten wellicht te ver terug en gaven Vaesrade daarmee veel mogelijkheden om lange crossballen te spelen. Ene daarvan werd op waarde geschat en afgerond maar door de scheids afgefloten voor vermeend buitenspel.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Ondanks dat we hun cornertactiek hadden doorgesproken voor de wedstrijd lieten we ons verrassen bij de eerste paal en scoorde spits de Jong de 1-0. Echte kansen creëerden we zelf niet. In de pauze memoreerde de trainer ons aan de goede tweede helften van Japan en Saudi-Arabië in hun eerste WK wedstrijden en kregen we meer geloof. Vaesrade leek ook minder te worden, zelf zetten we meer druk en gingen we meer voetballen. Hoewel Vaesrade nog steeds veel kwaliteit toonde heeft Sander Smeets niet echt hoeven duiken om een kans te redden dankzij kordaat optreden van onze defensie.

Aan de overzijde kregen we nu wel mogelijkheden. Luc Loozen schoot geplaatst net over en de grootste kans leverde mogelijk een doelpunt op. Michel van Dinther maakte een actie over links en vond Ron Starmans voor het doel. Hij kwam niet helemaal goed uit en zijn inzet was daardoor wat zacht maar de keeper had alle moeite met de bal en wist deze pas rond de doellijn te keren. Of dit op de lijn was of erachter daar waren de meningen over verdeeld maar de scheidsrechter durfde het in ieder geval niet aan om het doelpunt toe te kennen.

Hiermee werd wel een grote kans op de gelijkmaker door de neus geboord. We probeerden door te zetten voor de gelijkmaker na een goede tweede helft maar kwamen uiteindelijk helaas tekort. Zonder heel veel weg te geven verloren we dan toch wederom van Vaesrade, andermaal door een corner waar we vanaf wisten en ons vorig jaar ook al de das omdeed in de thuiswedstrijd.

Dat kunnen we onszelf aanrekenen maar het geluk was daarna ook niet aan onze zijde. De competitie is echter nog lang dus we gaan volgende week weer volle gas voor een resultaat.