Eén plek voor alle vragen over veilig internetten

Wilt u weten welk antivirusprogramma u het beste kunt gebruiken? Zoekt u meer informatie over spam of phishing? Of bent u benieuwd naar hoe u Whatsapp-fraude kunt herkennen? Sinds 23 november kunt u voor de antwoorden op dit soort vragen terecht op het platform Digitaal Veilig Limburg.

 

Op www.digitaalveiliglimburg.nl vindt u alle informatie over veilig internetten. Het platform richt zich op het digitaal weerbaar maken van internetgebruikers. “Ik kan namelijk niet voorkomen dat een hacker bankgegevens probeert te stelen, maar ik kan er bijvoorbeeld wel voor zorgen dat mensen mails waarin er om gegevens wordt gevraagd herkennen”, legt Jeroen Duijsens van Platform Veilig Ondernemen uit.

Eén plek. Online is er al veel te vinden over veilig internetten. Voor veel mensen blijkt het lastig om te beoordelen hoe betrouwbaar de informatie die ze online vinden is. Platform Digitaal Veilig Limburg heeft de informatie van een aantal betrouwbare website samengevoegd op één plek. Met de zoekmachine op de website kunt u eenvoudig zoeken naar een antwoord op uw vraag.

Voor mensen die liever echt met een persoon praten, is er naast de website ook een telefonische helpdesk. Tijdens schooluren zitten it-studenten van Gilde Opleidingen en VISTA College klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij krijgen hierbij hulp van ervaren specialisten. De telefonische helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 9:00 – 16:00. Tijdens schoolvakanties en in de weekenden is het niet mogelijk om telefonisch vragen te stellen.

Belangrijk: platform Digitaal Veilig Limburg is er niet voor noodgevallen. Op de website kunt u wel informatie vinden over wat u moet doen als u bijvoorbeeld op een verkeerde link hebt geklikt. Maar hebt u het vermoeden dat u slachtoffer bent geworden van digitale criminaliteit? Dan belt u het beste altijd met de politie.

 

Geef een reactie